Zapatero lovpriste nordmenn i Spania

Spanias statsminister glad for å feire 17. mai med sin norske kollega. Se web-TV her.

Spaniaavisen

Publisert 17. mai 2009 15:09

ALFAZ DEL PI

José Luis Rodríguez Zapatero ble tatt imot med stor applaus og jubel fra flere tusen mennesker da han entret scenen utenfor Casa de Cultura sammen med Norges statsminister Jens Stoltenberg søndag ettermiddag.

– Jeg er utrolig glad for å ha blitt invitert til å være med på feiringen av nasjonaldagen til Norge her i Alfaz i dag. Norge og Spania har alltid hatt gode forbindelser, og jeg setter pris på at statsminister Jens Stoltenberg legger turen ned hit for å feire med nordmenn som bor i Spania. Jeg er veldig glad for at dere nordmenn har valgt Spania, sier José Luis Rodríguez Zapatero.

Spanias øverste leder kom i et gedigent helikopter til Alfaz på tiden klokken 15.00. Han landet på idrettsanlegget og gikk direkte til feiringen utenfor Casa de Culutra. Etterpå var det private samtaler mellom han og Stoltenberg inne på kulturhuset, før Zapatero igjen lettet og fløy hjem til Madrid.

– Jeg må bare si at ordtaket med at ”alle har et søskenbarn på Gjøvik” kan omskrives umiddelbart. Nå bør det hete ”alle har en bestemor i Alfaz”. For jeg har i dag møtt veldig mange kjekke nordmenn her på Costa Blanca, sier Jens Stoltenberg.

Han prøvde seg også på en liten ”spansk en”. Stoltenberg tok de aller første linjene av talen sin på spansk. Til stor glede for de spanske tilstedeværende. Stoltenberg er nok langt bedre som politiker enn spansktaler…

Jens Stoltenberg hilser på spansk – se video under.