Vil hjelpe deg med å finne din egen stil

Går sammen om kurshelg.

Spaniaavisen

Publisert 7. november 2015 06:57

ALBIR/ALTEA

Hvordan finner du stilen som passer for akkurat deg? Og hva må du gjøre med garderoben for å få det til?

Det kan du nå få hjelp til av stylist Jane Njærheim, frisør Siw Helmsgård og makeup-artist Maria Rasmussen som skal holde kurs 14. og 15. november i Albir og Altea.

Nærheim og Hemsgård kommer begge fra Jæren i Rogaland og har holdt utallige personlige stilveiledningskurs opp gjennom årene. Nå ønsker de å tilby kurset her på Costa Blanca i samarbeid makeup-artist Maria Rasmussen eier og driver av frisør- og beautysalongen Divinity Hair & Beauty og eier og driver av kleskjeden Ask&Embla, Aashild Sondresen Kvam.

Les også: Her åpnes det nye helse- og feriesenteret på Costa Blanca

– Hvem opplever ikke at de ikke har «noe å ha på seg» selv om klesskapet er fullt av klær. Og sliter med å finne en stil de føler seg hjemme i og komfortable med. Men med litt grunnkunnskap, enkle tips og råd hjelper vi til med å finne din personlige stil, sier Jane Njærheim til Vikingposten.

Kurset som går over to dager starter opp lørdag 14. november klokken i lokalene til Divinity Hair & Beauty i Albir. 

– Den første kursdagen går vi gjennom de forskjellige kroppsformene og hvilke snitt som er meste kledelige, deretter fortsetter vi med fargeanalyse og finner ut hvilke farger som kler den enkelte best. Dette er en prosess som vi setter av mest tid til. Deltagerne vil også få dag- og kveldsmakeuptips som vil bli vist på en modell av makeup-artist Maria Rasmussen, samt nyttige hårtips av frisør Siw Helmsgård for dem som ønsker det, sier Njærheim.

Sett denne? Spanias flotteste private svømmebasseng ligger på Costa Blanca

Dagen etter møtes kursdeltakerne i klesbutikken Ask&Embla i Altea. Her vil også eier og driver Aashild Sondresen Kvam være med å veilede deltakerne når det gjelder snitt og stil. De vil bli vist og får prøve klær som passer best til deres kroppsfasong, og bruk av farger som de har lært på kursets første dag. I tillegg får de et innblikk i noen av høstens nyheter.

– Det dreier seg om å finne en basisgarderobe man føler er komfortabel og vel med, som man kan utvide etter ønske med nye plagg. Det er faktisk veldig sjelden at man trenger å skifte alle klærne man har, men heller få tips og råd til å bruke dem «på en ny måte» og kombinere med annet tilbehør. Det er fantastisk å se hvordan selvtilliten blir styrket til kvinnene som har deltatt på våre kurs. Og det gleder meg. Det viktigste er at kursdeltakerne får en god følelse, sier Nærheim.