Vil ha ny registrering av utlendinger i Alfaz del Pi

Utenlandske beboerne i Alfaz del Pi må nå bekrefte om de fortsatt er bosatt i kommunen og dette må gjøres hvert femte år.

Spaniaavisen

Publisert 23. januar 2014 06:39

ALFAZ DEL PI

Under frokostmøtet med den utenlandske pressen onsdag lanserte ordfører Vicente Arques kampanjen «Alfás eres tu» – du er Alfaz. Kommunen er usikre på om cirka 4000 utenlandske beboere fremdeles er bosatt i kommunen. Det er viktig for kommunen å få bekreftet det eksakte antallet fordi det får konsekvenser for støtte og bevilgninger fra den sentrale regjeringen og Valencia-regjeringen. 

Foruten at det er en plikt å være innmeldt i kommunens manntall, gir det også den enkelte rettigheter til å benytte forskjellige goder. De som er innmeldte i manntallet har status som borgere og får dermed tilgang til mange viktige kommunale tjenester som blant annet sosialhjelp, helseassistanse, sivilbeskyttelse, skole – og sportstilbud.

Alt om Alfaz del Pi finner du her

Gjennom informasjonskampanjen «Alfás eres tu» ønsker ordføreren å nå ut til flest mulige nye utenlandske borgere og de som har bodd i kommunen i over fem år, samt de som har byttet bostedsadresse. 

Bakgrunnen for informasjonskampanjen er beskjed fra den sentrale regjeringen om at alle kommuner i Spania må gå gjennom innbyggertallet. Kommunene må sende de eksakte tallene til regjeringen innen utgangen av mars. Alfaz del Pi har nylig startet arbeidet. Fire grupper med to personer i hver gruppe inklusiv en politibetjent, oppsøker nå kommunens husstander. 

– Hvis vi mister innbyggere kan det få økonomiske konsekvenser med mindre støtte og bevilgninger. Det er derfor veldig viktig at mange oppsøker kommunen og registrerer seg. Jo flere vi er jo bedre bedre service og tjenester kan vi tilby våre innbyggere. Ikke gå glipp av dine rettigheter. Oppsøk rådhusets avdeling for manntall og meld deg inn så fort som mulig, sier ordfører Vicente Arques.