Vil ha norsk sykkelbase på Costa Blanca

Thor Hushovds trener og sportssjef for Plussbank Cervelo, Atle Kvålsvoll, ønsker en permanent sykkelbase på Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 3. februar 2011 16:49

BENIDORM

Continentallaget Plussbank Cervelo har akkurat gjennomført en to ukers treningsleir på Costa Blanca. I samme området som Garmin-Cervelo og Thor Hushovd lå på treningsleir for noen uker siden.

– Så å si alle de beste profflagene er her på treningsleir. Garmin-Cervelo, Quickstep, Astana, Vacansoleil og mange flere er her nå. Jeg er utrolig imponert over forholdene her i området. Veiene er som skapt for sykling, bilistene er vant med å ta hensyn til sykkellag langs landeveien og så er terrenget utrolig variert. Dessuten er klimaet perfekt for trening på denne årstiden.
Jeg kunne godt ha tenkt å opprette en fast treningsbase her i Benidorm-området. Da kunne vi sendt ned syklister fra begynnelsen av november til slutten av mars. Tilgjengeligheten med fly fra Norge er også god. Det tar tre og en halv time fra Oslo, Bergen eller Stavanger og ned til Alicante, forteller Atle Kvålsvoll til Spaniaavisen.no.

Les også: Hele Costa Blanca får besøk av "Spania rundt"

Og den anerkjente trenerens anbefalinger blir ofte fulgt opp av sykkelforbundet eller Olympiatoppen. Det at Kvålsvoll nå tar med seg erfaringene fra treningsleiren på Costa Blanca hjem til Norge, betyr at man sannsynligvis snart kan se etableringen av et norsk sykkelsenter her nede.

– Vi må finne en bolig som er stor nok. Et hus med god plass. Der utøverne kan lage sin egen mat, og der vi har en garasje med plass til et lite verksted. Da kan vi klare oss selv med mekaniker og fysioterapeut på plass. Dessuten må vi også ha tilgang på biler. Men akkurat nå har vi hatt et flott opphold her på dette hotellet midt i Benidorm. Full pensjon for syklistene på dobbeltrom har kun kostet 28 euro i døgnet, sier Kvålsvoll.

Les også: Nå kan du sykle på fortauet!

Spaniaavisen.no møtte Plussbank Cervelo på sin siste treningsdag under treningsoppholdet. Da skulle Atle Kvålsvoll ha med elevene sine ut på en sjutimers tur i fjellheimen. Syklistene skulle tilbakelegge over 20 mil.

– Hele laget syklet sammen med Thor Hushovd og Garmin-Cervelo den aller første dagen av treningsoppholdet. En flott vitamininnsprøytning for gjengen vår. Plussbank Cervelo ble opprettet fordi Thor Hushovd ville bidra med noe til alle talentene på Sørlandet. Selv om det er ryttere fra nesten hele landet, er det Grimstad og Sørlandet som er hovedbasen. Thor spurte meg om ikke jeg kunne ta ansvaret og bli sportssjef for laget hans. Et spørsmål det var vanskelig å si nei til. Jeg trives med å jobbe med unge utøvere som har lyst til å bli gode, sier Kvålsvoll.

Her finner du leiebil i Spania – gratis norsk nummer – prisgaranti

Sportssjefen har vært hovedtrener for Thor Hushovd siden 2003. I tillegg er han ansatt i Olympiatoppen med ansvar for sykkelsporten. Men det er som treneren til Thor Hushovd de fleste i Norge kjenner ham.