Vil gjøre rent bord

Rune Hov tar sikte på å bli Costa Blancas svar på nå avdøde ”Vaske-Bakke”.

Spaniaavisen

Publisert 6. oktober 2008 07:44

TORREVIEJA

Det hele startet for tre år siden. Rengjøring var et biprodukt ved siden av utleie av ferieleiligheter. – Den gangen hadde vi hånd om 15 boenheter. I dag vasker vi 200 leiligheter bare i Torrevieja-området. I tillegg har vi en egen avdeling i Albir som tar seg av 50. Målet er å vaske hele Costa Blanca, forteller gründeren til Olimpieza, Rune Hov.

Med seg på laget har han tre heltidsansatte i Torrevieja. I tillegg til to nord på kysten. Om litt kommer det ytterligere to nye ansatte på plass. – Vi har høy standard på vasken vår. Kundene våre har forskjellige meninger om hva som er ”gullende rent”. Derfor forsøker vi å fange opp alle varianter i normen vår. Du finner ikke møkk i krokene eller smuler i sofaen når vi har vasket, påstår Hov.

Hovedideen til Olimpieza er at folk som leier ferieleiligheter i Spania ikke skal behøve å vaske ut etter seg. Kommer det kolleger eller andre kjente, kan klagene over for dårlig rengjøring ødelegge en ellers vellykket ferie.

– Etterspørselen har vært eventyrlig. Selv om vi nå jobber seks timer sju dager i uka, er det morsomt. Dette har jeg drømt om siden jeg som tenåring besøkte Gran Canaria for første gang. Jeg observerte spanjoler som koste seg i sola og rengjorde restauranter og barer. Jeg hadde også en vaskejobb i Lillesand da jeg bodde der. Jeg så opp til Vaske-Bakke. Sånn ville jeg også bli. Han var en betydelig inspirasjon da jeg startet opp Olimpieza. Ungdomsdrømmen har gått i oppfyllelse, sier en smilende Rune Hov.

Fullt så romantisk som det han som unggutt så for seg denne jobben, er det nok ikke blitt. Mens de svetter seg igjennom juli og august, som er hovedsesongen, går de ansatte ned fem kilo hver.

– Har dere videre planer for firmaet?
– Vi utvider stadig konseptet vårt. Det nyeste nå er rensing av tepper. Vi kommer nok ikke til å stoppe med det. Når vi oppdager behov hos nye kunder, ser vi hva vi kan gjøre for å etterkomme deres ønsker. Om noen år når vi har grep om hele kysten her, blir det mest administrasjon på meg. Likevel kommer jeg til å følge nøye med ute. Det er viktig å være til stede der det skjer, fastslår Rune Hov.