Vil bygge over 1000 boliger langs kysten

Nytt område skal reguleres.  

Spaniaavisen

Publisert 25. juni 2020 23:10

PILAR DE LA HORADADA

I Pilar de la Horadada (Alicante) vil man regulere et område for å bygge hele 1086 boliger langs kysten.

Siden mars har byrådet i Pilar fremmet tre modifikasjoner av byplanen. Den viktigste er en omklassifisering av Lo Monte Playa-området slik at 280.000 kvadratmeter kan bygges ut, skriver Informacion. 

Modifiseringen av reguleringsplanen vil tillate at det bygges 1.086 boliger med plass for anslagsvis 2716 nye innbyggere. 

Området ligger mellom N-332-veien og de tidligere utbygde områdene rundt rio Seco og Mil Palmeras, ned mot sjøen. 

Reguleringsplanen for dette området berøres av den såkalte Patricova-planen på grunn av faren for oversvømmelser i området nær rio Seco. Også planen for grønn infrastruktur langs kysten, Plan de Infraestructuras Verdes del Litoral, vil kunne påvirke reguleringsplanene. 

Miljøorganisasjonen Amigos de Sierra Escalona (ASE) er ikke fornøyde med beslutningen til byrådet om å omgjøre reguleringen for dette området, og kaller det et tullete vedtak for å fortsette å tette igjen kystlinjen. 

Fristen for å kommentere forslaget er 21. august.

Presidenten i ASA, Miguel Ángel Pavón, sier at det fortsatt finnes en stripe med ubebygd land, parallelt med motorveien, som gjør at det kan etableres en grønn korridor mellom Escalona og Salinas de San Pedro og dermed også Mar Menor.

Han sier man derfor bør suspendere denne type utbyggingsplaner nå, når det utarbeides en handlingsplan for hele Vega Baja.