- Vi har tent lys for dem hver dag. Det er vondt og trist å tenke på at de nå er borte

♦ Reisefølget dro hjem fra Villajoyosa uten Astrid og Marte ♦ Har vært flere dødsulykker i dette området.

Spaniaavisen

Publisert 19. desember 2013 18:07

VILLAJOYOSA

To seter sto tomme da reisefølget fra Solgården satte seg på bussen tirsdag og dro hjem til Norge igjen.

Ulykken på motorveien AP-7 som tok livet av svigerinnene Astrid (80) og Marte Eriksen (80) mens de var på ferieopphold på Solgården, har preget de andre gjestene. De to 80-åringene var sammen med 200 andre pensjonister som hadde bestilt turen til «syden» gjennom pensjonistforeningen.

Les også: Solgården får ny vei etter dødsulykken

– Det er en påkjenning. Vi har snakket mye med hverandre om ulykken. Noen har tatt seg mer nær av det enn andre og har ikke sovet om natten. Men vi har fått god hjelp og støtte og blitt veldig godt tatt vare på av ansatte, direktøren på Solgården og av Sjømannskirken. Minnestund, samtaler og tenning av lys hver dag har vært til stor hjelp, sier Ågot Holtung (87) fra Re i Vestfold og Marie Flaata (76) fra Uvdal.

De innrømmer at det ble en dramatisk og annerledes avslutning på ferieoppholdet på Solgården.

– Vi reiste sammen og har pratet mye med dem. Det var stillferdige og veldig hyggelige damer. De bodde ved siden av oss her på Solgården og det har vært vondt å sitte på terrassen og se ulykkesstedet. Det er vondt og trist å tenke på at de nå er borte. Ingen av oss forstår hvorfor de krysset motorveien. Vi tenker mye på de pårørende, forteller de to damene.

Direktør Pablo Sbertoli ved Solgården sier til Vikingposten at det verste sjokket har lagt seg.

Finn hjelp i vår bransjeguide her

– Gjestene våre er eldre mennesker som er vant med døden og livet. Det hele har nå roet seg ned og sjokket har lagt seg. Vi har heist det spanske og norske flagget på halv stang og holdt samlingsstund den dagen ulykken skjedde og minnestund under søndagens gudstjeneste. Mandag var vi praktisk tilbake til normalen. Vi har fått mange tilbakemeldinger fra gjestene som synes de har blitt godt tatt vare på, sier Sbertoli. 

Det har vært to tidligere dødsulykker på veien til sentrum fra Solgården som involverer nordmenn. Den norske pensjonerte presten Astor Kvisdal ble kjørt ned og drept der for 4-5 år siden. Direktøren ved Solgården Pablo Sbertoli har i en årrekke klaget til kommunen og bedt om utbedring av veien. 

– Det er et farlig kryss som må forseres og gangveien er dårlig, sier Sbertoli. 

Det ser nå ut til at klagen blir hørt og at Solgården får ny vei etter dødsulykken. Kommunen har annonsert at utbedringer på CV-770-veien til sentrum vil bli gjennomført innen et år med bedre tilgang til sentrum fra Solgården med gangfelt. 

Saken kom opp i forbindelse med trafikkulykken på motorveien AP-7 i Villajoyosa lørdag hvor to eldre norske kvinnene omkom. Direktøren ved Solgården Pablo Sbertoli understreker at dette krysset ikke har noe med denne ulykken å gjøre.