Christel og Urban Mirefall har knapt orket å være ute av døren de siste ukene da de blir spist opp av mygg uansett tid på døgnet.

– Verste vi har vært med på

Etter en ny mygg-invasjon i Torrevieja vurderer kommunen flere tiltak for å redusere spredningen av moskitoen. Det er Christel og Urban Mirefall glad for.

Rikelig med regn i mars kombinert temperaturøkning fører til nok en mygginnovasjon i Torrevieja. «Myggskyene» har allerede blitt observert i by- og boligområdene.

Halvparten av kommunen er en del av en våtmark, som med brakkvann er det ideelle habitat for reproduksjon av mygg. Disse utfordringene var der lenge før de omkringliggende urbaniseringene som har kommet til i ettertid.

I løpet av de siste 20 årene har myggen ført til intense plager som har skapt en økning i behov for nødhjelp i helsesentre og sykehus på grunn av bitt. Dette er ikke tilfelle for øyeblikket. Men i de siste dagene har beboere i Torrevieja meldt om spredning av mygg.

På Torretta III føler Christel og Urban Mirefall at de bor blant myggen. 
– Vi har hatt ferieboligen her i fem år, men har aldri opplevd noe lignende som dette. Nå er det først de to siste årene vi har vært her om våren, men allikevel er dette det verste vi har vær med på. Uavhengig om det er i skogen eller på fjellet i Sverige eller her. Myggen er rundt oss til alle døgnets tider, forteller Urban Mirefall.
– På dager hvor solen skinner er det ikke så ille, som i dag tirsdag. Men det er nok av mygg uansett, sier Christel og slår et par mygg som har satt seg på armen til Urban.

Les også: Ba om mygg-hjelp fra befolkningen

– Går jeg tur med hundene etter at solen har gått ned og i T-skjorte blir armene svarte av mygg i løpet av minutter. Det er nesten ikke til å tro, legger Uran til. Han teller raskt 50-60 myggbitt han har fått den siste uken. Jeg har heller ikke opplevd at vi blir plaget av mygg hele døgnet, det virker ikke som myggen her vet å holde seg i ro enkelte tider på døgnet.

Ekteparet reiser tilbake til Sverige for sommeren på fredag med egen bil.
– Vi hadde jo håpet at kommunen hadde vært også her og sprøytet før vi reiser, men foreløpig har verken vi eller naboene våre sett dem i vårt nærområde. Det har faktisk vært så ille at man blir litt hysterisk. Uten å kle seg fra topp til tå er det sjanseløst å sitte ute om kveldene. Da blir vi bokstavelig talt spist opp, sier Christel Mirefall.

Skyer av mygg, spesielt av Aedes caspius, har blitt oppdaget nettopp i områdene Las Torretas, Punta la Víbora og på Los Balcones. I tillegg i nærheten sykehuset, samt alle områder i nærheten av Torrevieja- og La Mata-lagunen.

De private bassengene uten vedlikehold og hagearealene akkumulerer larvene. Det politiske partiet Los Verdes krevde denne uken at kommunen måtte forsterke tiltakene for å bekjempe myggoppblomstringen. Kommunen har bestemt at vedtakene som omhandler bestemmelsen om bekjemping skal vurderes nærmere og at det da blant annet blir bestemt om sprøytingen skal økes.

[annonse]
Helsemyndighetene har sendt ut e-post til innbyggerne for å få informasjon om myggutbrudd i de forskjellige områder. E-postadressen du kan bruke er: [email protected]

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.