Vanskelig å konkurrere mot ”cowboyer” i flyttebransjen

Ståle Akselsen i Flyttespesialisten Norge AS og kollega Jan Roger Tofteberg i Østfold Transport Service AS er oppgitt over de useriøse aktørene i flyttebransjen.

Spaniaavisen

Publisert 3. mars 2010 23:59

HORTEN/ALFAZ

Etter ti år i bransjen vet Ståle Akselsen hva han snakker om. Han har sett mange konkurrenter i bransjen komme og gå. Akselsen har stått oppreist og holdt sin profil. Flyttespesialisten Norge AS er en aktør mange nordmenn i Spania kjenner til. En veteran i bransjen.

– De ti årene vi har holdt på har vært utrolig tøffe. Flyttebransjen på kontinentet har vært preget av ustrukturerte selskaper – ja, rett og slett det vi kaller ”cowboyer”. Ærlighet og sikkerhet er viktig for meg. Vi skal alltid ha alle papirer, forsikringer og løyver i orden. Betale vår skatt og moms. Bilene skal ha forsikringer og de skal være i god stand. Nye biler er også mest miljøvennlig, sier Ståle Akselsen.

Les også: Jysk etablerer seg i Torrevieja 

Jan Roger Tofteberg har drevet Østfold Transport Service AS i over 20 år.I likhet med Flyttespesialisten er han oppgitt over de useriøse aktørene i bransjen.

– De siste årene har vi virkelig fått erfare hvor mange lykkejegere det er vært i flyttebransjen, og vi ble til og med leid inn av et av dem helt i starten av vår kjøring til Spania for tre-fire år siden. Jeg har aldri opplevd et slik jævlig rot tidligere. Kritikken fra daglig leder i Flyttespesialisten er helt på sin plass. Mange har startet opp flyttebyrå til og fra Spania for å tjene seg raske og enkle penger. Men så lett er det ikke, sier Jan Roger Tofteberg til Vikingposten.

Les også: Fysioterapien i Spania får seg en knekk

– Heldigvis har en del useriøse konkurrenter falt av den siste tiden.
Spesielt de siste to årene har det vært en del ”cowboy–virksomhet”. Vi har hatt aktører inne i markedet i tre måneder og så er de blitt borte. Mange fortvilte kunder har ringt oss og spurt om hjelp etter de har brukt slike ”cowboyer”, men vi har bare henvist dem til politiet og anmeldelse. Jeg mener absolutt myndighetene burde sett nærmere på dem som har tilbudt, og tilbyr sine tjenester i flyttebransjen, hevder Ståle Akselsen.

Hele denne saken kan du lese i ukens Vikingposten. Den kan du laste ned gratis her fra klokken 15.