Ulovlige Spania-boliger kan bli godkjent

...men billig blir det ikke.

Spaniaavisen

Publisert 1. november 2013 12:29

ORIHUELA

Det er i årenes løp oppført en rekke boliger uten tillatelser på Costa Blanca og Spania generelt. Ofte handler boligkunden i god tro, men kan bli lurt av en utbygger som påstår at alt er orden, og at alle godkjenninger foreligger.

Byråden for byggesaker i Orihuela, Antonio Zapata, mener at planleggingsdirektoratet i Alicante har åpnet for en løsning. Den går ut på at man tar hensyn til loven om "minimalisert påvirkning", som juridisk løsning på problemet.

Ser du etter hus i Syden? Her finner du over 60 boliger til salgs

Den 29. oktober ble nemlig 20 boliger i urbanisasjonen Las Mazones godkjent av direktoratet. Boligene var ulovlig oppført.

– Dette er utført av enkelte samvittighetsløse utbyggere, sier Zaplana og legger til at utbyggeren i dette tilfellet har lurt kjøperne og vil bli straffeforfulgt.

Zapata minner om at huseierne selv må få gjort sine egne prosjekter for å minimalisere påvirkningen på omgivelsene slik loven krever. Det vil også være nødvendig å presentere prosjektet på det fremtidige kontoret for boliger som er illegalt bygget. Dette kontoret er planlagt åpnet i første eller annet kvartal av 2014.

Man må regne med en kostnad på mellom åtte og ti tusen euro for hvert prosjekt.