Arkivet

Turistmaskin i fjellheimen


ALFAZ DEL PI

De aller fleste nordmenn, som bor nord på Costa Blanca, har besøkt Guadalest. Vi ønsker likevel å presentere den lille landsbyen for våre lesere. Kanskje noen ikke har vært på tur hit? Eller kanskje det er
noen som ikke kan komme seg opp her på egenhånd? Uansett så vil vi vise noen glimt fra denne spesielle landsbyen.

Guadalest ble bygd av maurerne for nesten 1300 år siden. Landsbyen var et utkikkspunkt for maurerne, og ligger i enden av fjellkjeden Sierra Aitana. Eneste inngangen, både da og nå, er en 15 meter lang tunnel gjennom fjellet. Tunnelen heter “Portal de San José”.

Det bor i underkant av to hundre mennesker i landsbyen. Så å si alle livnærer seg av turismen. Gjennom museer, restauranter og uttallige suvenirbutikker. En liten skole er det også i byen.

Når man er i Castell de Guadalest bør man ha god tid. For her er det mange mennesker. Turistbussene fra Benidorm og andre nærliggende byer går i skytteltrafikk. Men hvis du tar turen opp litt utenom turistsesongen, som begynner for alvor om noen uker, kan det være både plass på restaurantene og ikke minst inne i alle severdighetene.

På toppen av selve borgen, ligger det en kirkegård. Denne er i full drift den dag i dag. Herfra er utsikten enorm. Man skal ikke ha høydeskrekk når man tar turen helt til topps. Like under Guadalest ligger dammen “Embalse de Guadalest”. Vannet i dammen har en vakker turkis farge. Dammen ble bygd mellom 1953 og 1964. Den er 26 meter dyp og 270 meter lang og særger for vannforsyninger til mange kommuner nord på Costa Blanca. Blant annet Alfaz del Pi, Altea, Benidorm for å nevne noen.

Det er enkelt å finne veien opp til Guadalest. Du kjører bare mot La Nucia og like før du kommer inn i sentrum (i rundkjøring 1), svinger du til venstre. Der står det skilt til Guadalest. Så er det bare å følge den svingete veien opp til toppen.

God tur!

Les mer om:

Reise