- Tror ikke spanske boligpriser har nådd bunnen

Trond G. Michelsen er norsk banksjef på Costa Blanca og burde vite hva han snakker om.

Spaniaavisen

Publisert 19. november 2011 15:37

ALFAZ DEL PI

– Med høy arbeidsledighet og vanskeligheter med å få lån til gode vilkår for mange europeere er det lite som tyder på at situasjonen på husmarkedet blir noe bedre i 2012, sier Trond G. Michelsen til DN.no.

Michelsen, som er banksjef i filialen til Caixa Catalunya i Alfaz del Pí på Costa Blanca,  tror ikke bunnen for boligprisene er nådd i 2012. Han mener at dårlige tider gjør det mulig for nordmenn å gjøre et kupp på boligmarkedet.

På jakt etter feriebolig på Costa Blanca? Her har du mer enn 30 eiendommer å velge i

– I noen områder kan man gjøre meget gode kjøp nå. Dette er spesielt i byer og områder hvor turistboliger ikke er markedsdrivende. Som et eksempel kan man kan finne leiligheter på 60 kvadratmenter i Valencia sentrum til under 400.000 kroner. Andre områder hvor du kan gjøre et kupp, er store komplekser som er plassert langt utenfor alfarvei, typiske turistkomplekser.

…og her har du noen prospekter hvis du ønsker å leie bolig i Spania

– Akkurat her i Alicante-regionen har vi i banken merket at det har vært en meget god og stigende tilstrømming av kjøpelystne normenn godt hjulpet av den lave eurokursen og høy egenkapital, og ofte godt hjulpet av verdistigningen på eget hus i Norge. Dette har gjort at 2011 hos oss på filialnivå ser ut til å bli nok et rekordår, sier Michelsen til DN.no.