Tre personer skadd da heis raste fem etasjer

Ble sittende fast i halvannen time.

Spaniaavisen

Publisert 17. september 2014 21:04

ALICANTE

Det var tirsdag tre rengjøringsarbeidere skadet da heisen de tok på Hospital de San Vicente (Alicante) helt ukontrollert raste nedover flere etasjer.

De tre kvinnene skulle ta fatt på dagens arbeid klokken seks på morgenen. Etter å ha skiftet tok de heisen som skulle få dem ned til første etasje. 

Da de startet heisen begynte den å vingle for deretter å stoppe opp i annen etasje, og kjøre opp igjen til femte. Derfra falt i heisen i stor fart nedover, inntil nødbremsen stoppet heisen brått mellom første etasje og første underetasje.

De skrek etter hjelp og trykket på nødknappen, men så tidlig på morgenen tok det flere minutter før de ble oppdaget. Det var en arbeidskollega av de tre som hørte skrikene. Han fikk åpnet døren såpass at de tre fikk luft. 

På tur i Spania? Her kan du booke hotell eller leilighet

Etter et kvarter tok også nødsentralen til selskapet som står for service og vedlikehold, kontakt med de tre i heisen. De fortalte at en tekniker straks ville komme.

Men teknikeren kom først klokken halv åtte og kvinnene ble sittende fast i heisen i nærmere halvannen time, før det lyktes å få dem ut.

De var svært preget av hendelsen, forslåtte og nervøse, men sykehusinnleggelse var ikke nødvendig.

Sykehuset melder at denne heisen ble inspisert for en uke siden, og at de har bedt om en rapport fra vedlikeholdsselskapet.

Dette er andre gang på kort tid med heisulykke i Alicante-provinsen. I slutten av august var det en liknende ulykke med heisen på hotel Europa i Calpe.