Tre branner på Costa Blanca

To skogbranner og en boligbrann i løpet av søndagen.

Spaniaavisen

Publisert 10. juni 2013 06:24

COSTA BLANCA

Natt til mandag brøt det ut brann i Serra de Mariola Bocairent like nord for Alcoy i et område der det brant ned over 500 hektar med skog i fjor. Store styrker fra brannvesenet ble satt inn og de hadde kontroll over brannen før midnatt.

Helikoptre og fly avsluttet slukkingen klokken 22.30, og brannen ble erklært under kontroll et kvarter senere av bakkemannskapene. Da var det brent ned cirka fem hektar med skog.

I løpet av søndagen var det en brann i en boligblokk i calle Jose Navarro i boligområdet Carrus nord for Elche sentrum. En mann og hans sønn fikk brannskader her, og hele blokken de bodde i måtte evakueres.

For å slukke denne brannen måtte man ha hjelp fra brannmannskaper fra både Crevillente og Almoradi. Etter fem timer med slukking, og bruk av 20.000 liter vann hadde mannskapene kontroll her.

Samtidig med brannen i denne boligblokken brant det også i skogen ved stranden La Marina. Her brant det ned 4000 kvadratmeter med skog. Også her måtte man ha hjelp av helikoptre for å slukke brannen.