Torrevieja bruker 13 millioner kroner på overvåkingsplan

Nye kameraer skal overvåke bygninger, steder og trafikk.

Spaniaavisen

Publisert 29. november 2009 08:46

TORREVIEJA

Overvåkningskameraer for å slå ned på fartssyndere i trafikken samt øke publikums sikkerhet er snart på plass i Torrevieja.

Den godkjente overvåkningsplanen koster 1,6 millioner euro (13,4 millioner kroner) og skal finansieres gjennom E-midler fra sentralregjeringen i Madrid.

Les også: Torrevieja: Rundstjålet mens de sov

– Proyecto Viriato står for forsvarsmessig, intelligent video og radar Torrevieja. Det hele er et nettverk innen telekommunikasjon. Nettverket vil forbedre trafikkontroll og disiplin, samt sikkerhet rundt innbyggere og verdier i byen, i følge pressemelding fra kommunestyret.

Ordfører Pedro Hernández Mateo forklarer at videokameraer vil bli installert for å overvåke trafikken og offentlige bygninger og steder.

Les også: Vaskemaskinen tok fyr – leiligheten ble ødelagt

Bilder fra overvåkingen vil bli mottatt i et kontrollsenter i hovedkvarteret til Policia Local. Her blir alle data fra radarer, kameraer og andre opplysninger fra overvåkningssystemer lagret.

Overvåkningen kan gi indikasjoner på mulige brudd på trafikklovgivningen samt annen oppførsel i det offentlige rom som kan være interessant for myndighetene.

Mistenkelig oppførsel rundt offentlige bygg og installasjoner genererer en automatisk alarm ved overvåkingssenteret.