Tørrere og varmere februar enn normalt

Vinterens trend holder seg - varmere og tørrere.

Spaniaavisen

Publisert 1. mars 2014 18:26

VALENCIA

For hele Valencia-regionen betød det kun 12 liter nedbør per kvadratmeter, det er en tredjedel av det normale for måneden. Middeltemperaturen for regionen var 9,7 grader, og det er 0,8 grader over gjennomsnittet.

Ifølge det statlige meteorologiske instituttet Aemet var det ingen kuldeperioder i februar. Og kun en dag ble det registrert moderat frost med minus 6,5 grader i innlandskommuner som Vilafranca, Utiel og Villena.

På den andre siden har det vært flere dager med unormalt høye temperaturer ifølge Aemet. Og spesielt varmt var det den 14. februar med både minimums- og maksimumstemperatur hele seks grader over normalen.

Sammenlign værvarslene til Yr og El Tiempo her

Den natten hadde Valencia by en minimumstemperatur på 17,2 grader, og det er den høyeste minimumstemperaturen som er målt siden 1979.

Den lave nedbørsmengden med en gjennomsnitt på 12 liter per kvadratmeter er ikke likt fordelt i regionen. Langs kysten av Alicante-provinsen har nedbørsmengden vært null eller helt ubetydelig. Andre områder i Alicante og sør i Valencia har hatt rundt 5 mm.

Nordlige deler av Valencia-provinsen og deler av Castellon hadde nedbørsmengder på rundt 50 liter/m2 i februar.