Arkivet

Tore er tilbake på sporet


TORREVIEJA

Det har vært 14 tunge måneder, men nå ser Tore Dale noe lysere på fremtiden, selv om skjegget ikke skal tas før han er tilbake på jobb på Café Slusa.

– Jeg har ikke gått så lenge uten å arbeide siden jeg kom til Torrevieja tilbake i 1987. Da gikk det syv-åtte måneder før jeg hadde fått alle arbeidstillatelser. Når pandemien brøt ut og vi stengte ned, tenkte jeg nok mer at dette tar 14 dager, ikke 14 måneder, sier Tore Johnny Dale til Vikingposten. Det har ikke vært grunnlag for å åpne opp mine to serveringssteder, «Restaurant Henrik Ibsen» og «La Zupperia de Johnny» disse månedene.

Fikk du med deg denne? Irritert over at strandrestaurant ble revet

Nå ser Dale fremover og en Norges-tur som et lys i tunnelen. – Jeg må innrømme jeg har vært redd gjestene våre vil glemme oss, men under pandemien satte vi i gang en VIPPS-innsamling. Og med stor respons hjalp det oss gjennom den vanskeligste økonomiske tiden. Det var godt å se engasjementet fra gjestene våre og det inspirerer. Men det er ikke til å stikke under en stol at vi henger etter når det gjelder å kunne dekke alle utgiftene den siste tiden.

Han fortsetter: – Vi reiser som planlagt til Norge i begynnelsen av juni for restaurantdrift av Cafè Slusa i Ulefoss i Nome kommune. Vi er et lag på syv stykker som skal reise, men fortsatt er ting usikkert når det gjelder karantene-hotell også videre. Det gledelige her er at det er satt gang en SPLEIS-innsamling som skal dekke utgiftene et karantene-hotell i ti dager vil medføre. Teoretisk ser vi også etter ett menneske til for å bli med nordover. Vi bør være åtte stykker om driften vil gå noenlunde normalt i Norge i sommer. Fortsatt er det blant annet usikkerhet om skjenkebevillingen skulle bli inndratt midt under perioden vi holder åpent. Men jeg håper og tror det kan ligne en så normal sommer i Norge som mulig. Og at vaksineringen vil være med å åpne opp igjen, sier Tore Dale.  Han fikk selv sin første dose Pfizer-vaksine tirsdag og er planlagt fullvaksinert 31. mai.

Slik skal skjegget tas

Til høsten håper han både «Restaurant Henrik Ibsen» og «La Zupperia de Johnny» kan åpne mer eller mindre som normalt her i Torrevieja.

– Jeg har faktisk tro på en høst som kan bli bedre enn noensinne. Når så mange kommer med gode tilbakemeldinger og at vi er savnet, så ser jeg lys i det fjerne, sier Dale og gliser bak skjegget.

– Det er allerede avtalt og bestemt at skjegget skal tas fra scenen på Cafe Slusa åpningskvelden. Barberer er bestilt, så da ryker det meste av nesten ett og et halvt år med oppspart skjegg, avslutter Tore Johnny Dale.

Les mer om:

Nyheter