Toppidrettsutøverne på plass på Reuma Sol

Norges beste BMX-syklister bruker nå Reuma Sol som sitt nye treningsleirsted.

Spaniaavisen

Publisert 10. januar 2013 07:14

ALFAZ DEL PI

Norges beste BMX-syklister er denne uken på sin årlige treningsleir på Costa Blanca, nærmere bestemt Alfaz del Pi og Reuma Sol. For sjette året på rad er syklistene i Alfaz del Pi-området. Men dette er første gang de bor på Reuma Sol.

– Vi har til og med fått eget styrkerom i kjelleren her med over 400 kilo med vekter. Det betyr at vi slipper utrolig mye bilkjøring i løpet av uken. Dessuten er det egen butikk inne på senteret, noe som gjør at vi slipper å kjøre bil for å handle. Til sammen sparer vi sju timer med bilkjøring i forhold til tidligere treningsleire. Vi har også full pensjon. Tre måltider om dagen. Og maten er veldig god. Vi stortrives, forteller landslagssjef for BMX-laget og avdelingsleder ved Gand videregående skole, Petter Dalen til Vikingposten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her – tjenesten er gratis

Totalt er de 20 personer på treningsleiren. 18 syklister og to ledere/trenere. Eneste gangen de trenger ut å kjøre bil er når de skal på BMX-banene i Alicante og Elche. Alt annet har de på Reuma Sol.

– Alt er bare helt topp her. Vi får god mat og har flotte fasiliteter. Hvis vi ønsker, kan vi slappe av i varmtvannsbassenget og boblebadet så mye vi vil. Vi kan til og med klippe håret hos frisøren her inne, sier tidligere verdensmester i BMX, Andre Fosså Aguiluz.

Etter en skuffende fjorårssesong, der han ikke klarte å kvalifisere seg for OL i London, satser nå Aguiluz hardt frem mot VM på New Zealand i slutten av juli. Treningsleiren på Reuma Sol er et viktig ledd i oppkjøringen til sesongen.

Les også: – Hadde ikke greid meg uten nordmennene

– I februar kommer landeveissyklistene hos oss på Gand videregående skole ned hit til Reuma Sol for å ha en to ukers treningsleir. De er litt over 20 syklister. I løpet av de første dagene vi har bodd her har vi hatt det veldig bra. Personalet er behjelpelige med så å si alt mulig. Hvis vi skal kjøre litt lengre treningsøkter på banen om kvelden, kan vi få utsatt middagen uten problemer. Dessuten snakket jeg med direktøren i dag, Harald Halvorsen. Han fortalte meg at de andre beboerne hadde skrytt av den kjekke ungdommen som var på senteret for tiden. Det er moro å høre for oss trenere og ledere, sier Dalen.