Arkivet

Tok foreldrepermisjonen på Costa Blanca


TORREVIEJA

Med en mamma og stefar som overvintrer i Torrevieja var det et enkelt valg for de nybakte foreldrene.

– Vi har har vært her begge to flere ganger opp gjennom årene og vi liker varme mye bedre enn kulde. Min mor har overvintret her i mange år så vi er ikke i helt ukjent terreng, sier Liza-Marie Kallevik. Og da vi i tillegg fikk muligheten til å leie leiligheten til en arbeidskollega var vi ikke i tvil om å tilbringe seks måneder her.

– At leiligheten ligger i samme urbanisasjon som vi tidligere har vært på visning, er en tilfeldighet, men passet oss perfekt, skyter Jonas Larsson inn.Begge de nybakte foreldrene jobber i byggebransjen i Norge og er glade for å slippe unna kuldeperioden som har preget været i gamlelandet den siste tiden.

– Som sagt er vi glade i sola og varmen. Og når vi har slått sammen permisjonen vår betyr det at vi må leve på en lønning. Det hadde vi ikke kunnet gjort i Norge, men her er det ikke noe problem. Dette er en kombinasjon av permisjon og ferie hvor vi får masse kvalitetstid med Livian begge to, sier Kallevik. Det er og har vært fantastisk.

Paret har også vurdert å bli her lengre enn tiden de i utgangspunktet hadde planlagt.

– Hjemme i Norge kan det nesten bli litt for mye oppmerksomhet fra venner og kjente. Her får vi tid til oss selv og koser oss masse, sier Jonas Larsson. Samtidig har vi gått glipp av noen planlagte besøk fra Norge grunnet pandemien. Det er synd, men vi får ta det igjen når vi reiser hjem i april.

Les mer om:

Reise