To norske i Alfaz sin kommuneadministrasjon

Elisabeth Marandi fortsetter i samme stilling og Gunilla H. Nòren er nytt byråd for sosiale tjenester i Alfaz del Pi.

Spaniaavisen

Publisert 16. juni 2011 06:56

ALFAZ DEL PI

Ikke siden Eric Svanberg var byråd for fire år siden har vi hatt et norsk byråd. Nå skal det sies at Gunilla H. Nòren (44) er halvt norsk og halvt spansk, og så har hun spansk pass. Men hun snakker flytende norsk, og blir garantert et nytt godt bindeledd mellom den store norske kolonien i Alfaz og kommuneledelsen.

– Nå må du ikke glemme å skrive at Elisabeth Marandi har gjort, og gjør, en formidabel jobb. Hun er rene superkvinnen, skryter Gunilla H. Nòren til Vikingposten.

Les også: Slo til mot narkobaron i Altea Hills – video

Begge gleder seg til å ta fatt på jobben for den internasjonale kommunen nord på kysten.

– PSOE gjorde et fantastisk valg. Vi fikk hele 12 av 21 representanter i kommunestyret. Det vil si at vi kan styre med rent flertall i de neste fire årene. Dette gir oss ro, noe vi trenger i den vanskelige økonomiske situasjonen de fleste kommuner i Spania er kommet i. Jeg har lært masse de fire årene jeg har jobbet her i kommunen, og det har vært moro, sier Elisabeth Marandi.

Hun har vært rådgiver for de residente de siste fire årene. Dette betyr i praksis at hun er viseordfører og byråd for sikkerhet og politi, Genoveva Tent sin høyre hånd. Marandi har i tillegg hatt regien på mange arrangementer i kommune. Som sist den internasjonale dagen som ble feiret i Albir og var en kjempesuksess.

Leiebil i Spania – gratis norsk servicetelefon og prisgaranti

Gunilla H. Nòren, derimot, er helt ny i politikken i Alfaz. Hun har vært med i PSOE i Benidorm siden hun var 16 år gammel, men kun de to siste årene har hun vært med i Alfaz. Nå rykker hun rett inn som byråd for sosiale tjenester, og fast ansatt i kommunens ledelse.

– Jeg har jobbet lenge innenfor helsevesenet, både som tolk og hjelpepleier. Nå skal det bli spennende å drive med politikk på heltid. Som leder for de sosiale tjenestene regner jeg med å få mye å gjøre i disse krisetider. Mange spanjoler og utlendinger i kommunen trenger hjelp. Jeg gleder meg til jobben, men det blir garantert tøft. Vi skal jobbet hardt for våre velgere, sier Gunilla H. Nòren.