Tilbyr vaksine til utlendinger

Uvaksinerte pasienter og en høy andel utlendinger. Det er situasjonen som oppleves i disse dager på intensivavdelingene i Alicante-provinsen, spesielt i Benidorm-området.

COSTA BLANCA

Marina Baixa-sykehuset er det med høyest antall av covid-pasienter. Mandag denne uken var 21 personer innlagt for behandling og åtte personer på intensivavdelingen. 

Spania er et av landene med høyest vaksinasjonsrater. Av den grunn gir helsedepartementet nå vaksine-tilbud til utenlandske personer som tilbringer dagene  på Costa Blanca og som ikke er vaksinert. 

Tirsdag 16. november fra klokken 11.00 til 17.00 vil helsedepartementet sende et mobilt vaksinasjonsteam til turistkontoret i Benidorm, i Rincón de Loix. Dette vaksinasjonsstedet vil forbli åpent avhengig av etterspørselen.

– Dette er et område i Benidorm med en massiv tilstrømning av mennesker, spesielt utlendinger. Vi vil opprettholde dette vaksinasjonstilbudet avhengig av responsen vi får, forklarer administrerende direktør for Marina Baixa helseavdeling, Rosa Louis Cereceda.

I forbindelse med feiringen av den årlige skytshelgenfesten i Benidorm «Fiestas Mayores Patronales» fra 13. til 17. november, vil et vaksinasjonspunkt bli installert ved Museu L’Hort de Colón som ligger i gaten Tomàs Ortuño. Det åpnet dørene onsdag 10. november og vil være i drift hver dag frem til mandag 15. november fra klokken 11.00 til 17.00. 

På resten av sykehusene i provinsen er situasjonen «roligere». Sykehuset i Alicante er det med nest flest sykehusinnleggelser på intensivavdelingen, med fire innlagte pasienter. Ulike sykehuskilder påpeker at flertallet av personer som blir alvorlig syke av coronaviruset ikke er vaksinert. Blant utlendingene som er smittet og som ikke er vaksinert er det, bortsett fra turister, også personer som er bosatt i provinsen og som kommer fra land som Marokko, Romania eller Russland. 

Det er også registrert personer som har fått infeksjonen for andre gang.
– Dette er eldre pasienter eller med tidligere sykdommer, forklarer Félix Gutiérrez, leder for indremedisin ved sykehuset Elche. 

Leder av tjenesten for forebyggende medisin ved samme sykehus, Francisco Navarro, minner om vaksinens effekt mot alvorlig sykdom og oppfordrer folk til å vaksinere seg. Begge ekspertene antar at hele befolkningen må vaksineres mot sykdommen igjen, selv om de er enige om at eldre og personer med alvorlige kroniske sykdommer er de prioriterte gruppene. Dermed fortsetter vaksinasjonen med den tredje dosen av personer over 70 år. 

I Alicante-provinsen er det ifølge helsedepartementet allerede gitt 47.414 doser, noe som representerer 20 prosent av befolkningen som skal vaksineres i denne aldersgruppen, unntatt de eldre på sykehjem.

[annonse]

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.