Tar stadig flere kriminelle

Bekjemper organisert kriminalitet på Costa del Sol.

Spaniaavisen

Publisert 4. mai 2009 06:47

COSTA DEL SOL

 I politiets spesialistenhet UDYCOs rapport for 2008 går det fram at det ble foretatt mer enn 300 arrestasjoner knyttet til organisert kriminalitet i Málaga i 2008.

173 utlendinger ble arrestert av enheten, sammen med 129 spanjoler og én under kriminell lavalder. Enheten blir tilkalt i forbindelse med saker knyttet til narkotika og organisert kriminalitet. Antallet som begjæres utlevert fra provinsen er fortsatt økende.

Les også: Svensk kjendis robbet i Alicante

Enheten er blitt spesialister i kampen mot hvitvasking av penger. Den har tatt i bruk stadig mer avanserte etterforskningsmetoder og utstyr i kampen mot en økende kriminalitet basert på moderne tekniske hjelpemidler. Dette kan dreie seg om GPS-sendere og mottakere, satelittkommunikasjonssystemer og datamaskiner.

Les også: Tre innbrudd på kort tid hos norsk konsul

Den nye lederen for UDYCO på Costa Del Sol, Jesús Cachiero, sier at det er opplagt at kriminaliteten har utviklet seg. Han sier at det meste av tiden jobber enheten mot utenlandske gjenger som har planer om å oppholde seg i området uten å bli oppdaget. Han er meget fornøyd med enhetens arbeid også i år.