Svensk boligmegler satser friskt på Costa Blanca

Fastighetsbyrån er Sveriges største eiendomsmegler. Nå har de åpnet sitt fjerde kontor i Spania og Torrevieja.

Terje Aspdahl

Publisert 23. september 2010 08:38

COSTA BLANCA

Fra tidligere har de kontorer på Solkysten, Alicante og Albir. 

– Vi åpnet det første kontoret fordi vi fikk mange henvendelser fra svensker som ville kjøpe eiendom i Spania. Det første kontoret åpnet vi i Alicante. Kontoret gikk veldig bra, og hadde stor interesse fra kunder. Vi solgte meget bra, og bestemte oss for å utvide ytterligere. Samtidig har vi vært skånet for finanskrisen, sier styreformann i Fastighetsbyrån, Per Johnler, til Vikingposten.

På jakt etter bolig – sjekk tilbudet her

Fastighetsbyrån har til sammen 13 ansatte i Spania. Men selskapet har planer om å åpne ytterligere to til fire kontorer i Spania. Fra før er de ledende i Sverige med 250 kontorer og over 1500 ansatte.

– Svensker vil til Spania. For svenskene er Spania nummer en. Vi regner med det bor cirka 10.000 svensker deler, eller hele året, i Spania. Vår største kundegruppe er helt klart svenskene, men vi regner med mange nordmenn også vil komme til oss. Det er lavkonjunktur for tiden, så jeg kan oppfordre skandinaver til å kjøpe nå, sier Johnler.

…og her finner du boliger til leie

Jon Lindsmyr blir kontoransvarlig på det nye kontoret i Torrevieja.
– Jeg har bodd seks år i Alicante og stortrives. Nå gleder vi oss til å få fart på det nye kontoret på Centro Comercial Torremarina i Torrevieja. Vi vil ha seks-syv ansatte her, og har en målsetting om å gå i pluss allerede det første året, sier Jon Lindsmyr.

Les også: Lurer seg unna skatt på boligutleie

Fastighetsbyrån henvender seg til alle nasjonaliteter og vil være over hele Europa.
– Det som er annerledes enn tidligere, er at folk investerer i fremtiden. Vi regner med å omsette mellom 100-150 leiligheter i løpet av neste år, sier en optimistisk Lindsmyr.