Supermercado La Nucia får leve videre

Grunnlegger blir ny eier.

Spaniaavisen

Publisert 5. mars 2014 08:04

LA NUCIA

Selskapet Aelia Invierte SLU, eid av familien til Enrique Mendoza, tar over det historiske supermarkedet i La Nucia som så mange skandinaver har brukt opp gjennom årene.
 
Alt er klar til å skrive et nytt kapittel i historien om Supermercado La Nucia. En av grunnleggerne tar nå over driften av supermarkedet. Aelia Invierte SLU, eid av familien til en av gründerne Enrique Mendoza, var det eneste foretaket som la inn bud under «auksjonen» som ble holdt 23. januar på Notar Antonio Soler Ripoll i Alicante. Budet på 2.214.000 euro har nå blitt akseptert og kontrakten er underskrevet. De 34 ansatte ved supermarkedet er dermed sikret jobbene sine.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blana

Supermercado La Nucia ble startet i 1980 av brødrene Enrique og Juan Bautista Mendoza. På det meste hadde supermarkedet 70 ansatte og kundene strømmet til fra hele regionen. I 2009 hadde butikken 486.365 kunder, men dette sank til 382.216 i 2012. Supermarkedet tapte også penger i 2010 og kundene ble stadig færre. Brødrene har lenge vært uenige om driften og skyldte på hverandre om hvem som har ansvaret for hva som har skjedd. Til slutt endte saken i retten.

Usikkerheten har vært en stor belsatning for de nå 34 ansatte i supermarkedet.

Det var bobestyrerne som bestemte at supermarkedet skulle legges ut på offentlig anbud for å kunne fortsette driften og sikre at de ansatte fikk beholde jobbene sine.

Juan Bautista skal ifølge Informacion ha forsøkt å lamme prosessen ved å hindre godkjennelse av budet fra selskapet eid av broren Enrique Mendoza.

De nye eierne vi nå løse alle problemer knyttet til gjeld i selskapet og utbetale lønn som mange ansatte har hatt tilgode siden i fjor sommer.