Strikkehobby ble en suksess

Ble både butikk og populær strikkeklubb.

Spaniaavisen

Publisert 5. oktober 2015 06:08

ALFAZ DEL PI

Hver onsdag kveld møtes strikkeglade damer i butikken «Locas por la lana» til Kristin Bakken i Alfaz del Pi for sosialt samvær – og alltid med et strikketøy for hånden.

Bakken er utdannet eiendomsmegler og driver Spaniatjenester i Albir sammen med sin mann Erlend Bakken. Men strikking har vært hennes hobby så lenge hun kan huske. I 2010 ble hun forhandler av garnmerket Drops og startet opp nettbutikken «Locas por la lana».

– Min hobby er blitt større enn jeg tenkte i utgangspunktet og jeg er overveldet over responsen. Da jeg startet opp nettbutikken tenkte jeg overhodet ikke på å åpne butikk, muligens kanskje et lagerutsalg. Men etterspørselen ble så stor at jeg så meg nødt til å gjøre det. Og det har jeg aldri angret et sekund på. For meg er dette ren terapi i en aktiv hverdag, sier Kristin Bakken til Vikingposten.

Vil du lese mer om det som skjer i Alfaz del Pi? Her finner du flere saker

Hun synes det er ekstra hyggelig at strikkeklubben er blitt så populær.

– Klubben startet opp etter forespørsel fra mine kunder. Jeg storkoser meg hver uke sammen med entusiastiske damer i alle aldre fra ulike nasjonaliteter med stor lidenskap for sin hobby. Det er ekstra hyggelig at butikken og klubben også har blitt et treffsted for enslige spanske damer i området som har tatt opp strikkingen igjen, sier Bekken, som også leker med tanken om å starte opp en strikkecafé med salg av ferske bakevarer, god kaffe med mer. 

– Men det får vente. Jeg trenger da mer plass og butikken har per i dag ingen mulighet for utvidelse, sier Bekken.

Butikken «Locas por la lana» er en sjarmerende butikk. Hyller fulle av garn i alle regnbuens farger skaper god atmosfære. Her selges også strikkeutstyr og det gis råd og tips for de som har behov for det, samt tilbud om strikke- og heklekurs.  

Trenger du hotell eller leilighet i Spania? Her kan du booke overnatting

– Det er alltid hyggelig å være her. Det har blitt en sosial møteplass og det setter utrolig pris på. Jeg har én ansatt, men er selv på plass en dag i uken og stikker innom så ofte jeg kan for å nyte den gode energien, finne roen å lade batteriene, sier Bekken som ønsker strikkeentusiaster hjertelige velkommen til butikken for en «strikkeprat» og til strikkekveldene. 

Norske Annette Irgens (42) elsker å strikke. Hun har bodd i Alfaz del Pi i fem år og har siden strikkeklubben startet vært på plass så og si hver onsdag Hun lærte seg å strikke da hun var seks år og ble da bitt av strikkebasillen. Hun har spesialisert seg på å strikke sokker og har deltatt på flere internasjonale konkurranser. 

– Strikkeklubben er et fantastsik treffsted. Samtalene dreier seg naturlig nok for det meste om strikking og vi utveksler erfaringer og gir hverandre tips, men vi er også innom andre temaer. Klubben er også et utmerket sted for å treffe nye mennesker med samme interesse, sier Annette Irgens.

Hvorfor denne fasinasjonen for sokker?
– Det er et godt spørsmål, men det er jo gulvkaldt både i Spania og Norge om vinteren, og da jeg strikket mine første sokker var jeg solgt. Det finnes så utrolige mange flotte og spennende oppskrifter og jeg designer også mine egne så jeg går aldri lei. Men for å ha sagt det så er det ikke bare sokker jeg strikker. Jeg kan vel uten tvil kalles en strikkenerd.

Butikken «Locas por la lana» holder åpent mandag, onsdag, fredag og lørdag.