Arkivet

Stormtank skal hindre oversvømmelser


TORREVIEJA

Styret i vannverket, Agamed, har godkjent en løsning for å få slutt på vannproblemene i urbanisasjonen Torreta Florida.

Målet er å løse mangelen på kapasitet til sanitærnettverket. Ofte i perioder med kraftige regnvær blir det oversvømmelser av regnvann, men også kloakk både på veiene og i husene i urbanisasjonen.

Torrevieja kommune har godkjent investeringsplanen på 2.447.851 euro. Opprinnelig var den planlagte investeringen havlparten,  1.205 918 euro.

Planen inkluderer regnvannssamlere i calle Jorge Manrique. Disse samler regnvannet og fører det til et basseng hvor det vil bli lagret og sendt til renseanlegget for påfølgende rensing og til gjenbruk. Disse samlerne vil gjøre det mulig å opprette et eget nettverk fra kloakksystemet slik at sanitetssamlerne ikke er ansvarlige for oppsamling av regnvann.   Denne investeringen utgjør 759.881 euro. Parallelt skal det bygges en stormtank på 5000 kubikkmeter i området mellom gatene Via Verde og Avenida de las Urracas, med en investering på 1.184.327 euro. Det blir også den første installasjonen av sitt slag i Torrevieja, 

Et tredje tiltak vil være en pumpestasjon for oppsamling av regnvann i rundkjøringen i calle Clarín, med en investering på 503.642 euro. Denne pumpestasjonen vil kunne transportere regnvann og dermed unngå flom i de lavest liggende områdene.

Les mer om:

Nyheter