Starter jakten på ulovlige boliger og tilbygg

Sjekker alt som ikke er registrert for å få inn mer eiendomsskatt.

Spaniaavisen

Publisert 1. september 2015 18:39

ALICANTE

Mer enn 16 kommuner i Alicante-provinsen er for tiden under Finansdepartementets granskning for å finne boligeiere som unnlater å betale eiendomsskatt (IBI).

National Official Bulletin (BOE) kunngjorde at overvåkingen vil igjen bli forsterket når sommersesongen er avsluttet. Den omfatter 82 nye kommuner i Valencia-regionen som skal analyseres innen slutten av 2015.

Ser du etter bolig? Sjekk ut disse prospektene først

Av de totale kommunene befinner over 16 seg i Alicante-provinsen blant annet Torrevieja, Villena og La Nucia. Listen inneholder også kommunene Pinoso, Sax, Tibi, Ondara, Busot, Finestrat og Benissa.

Mer enn 200 byer i de de tre provinsene i Valencia-regionen har allerede blitt undersøkt i løpet av de siste tre årene, ved hjelp av flyfoto eller med hjelp av inspeksjoner.

Det er anslått at det finnes minst 315 000 ulovlige boliger i Alicante, Valencia og Castellon, som utgjør mer enn 18 millioner euro i tapte inntekter for kommunene dersom de hadde blitt legalisert.

Departementet har ansatt spesialiserte selskaper til å utføre inspeksjoner. De vil være på utkikk etter ulovlige utvidelser og konstruksjoner som verandaer eller bassenger som kommuneadministrasjonen ikke har blitt varslet om.