Sportskjede legger skotest til Alfaz del Pi

Decathlon bruker området rundt fyret i Albir til testingen som foregår tirsdag og onsdag denne uken.

Spaniaavisen

Publisert 19. mars 2012 17:05

ALBIR

 Decathlon tester joggesko fra merkene Nike, Adidas, New Balance og Asics. Testen skal foregå i Alfaz del Pi, nærmere bestemt Albir og gangveiene ut til fyret. Decathlon sier i en pressemelding at stedet rundt fyret i Albir er så å si perfekt for testing av joggesko.

Stedet har slake bakker med både asfalt, grus og stein som underlag. Sportskjeden vil avholde sine tester fra klokken 15.30 til 19. Det er ventet en rekke store medier til stede under testene. Spesielt franske TV-stasjoner er interessert i dette.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Testresultatene vil bli lagt ut på hjemmesiden til Decathlon når resultatene er klare. Da vil hver enkelt kunde finne ut av hvilket av de store joggeskomerkene som passer best til føttene sine, bare ved hjelp av PCen. Både når det gjelder underlag man trener på, hva slag løpesett man har (trykket på innsiden eller utsiden av foten) og hvor slitesterke skoene er.

Decathlon er egentlig en fransk sportskjede. Den første butikken kom i 1976 i Lille. Etter hvert ble det butikker over hele Frankrike, før man tok steget utenlands og etablerte kjeden i Tyskland i 1986. Til Spania kom Decathlon i 1992. Senere er kjeden etablert i USA, Argentina og Danmark.