Spansk kulturuke på Costa Blanca-skole

Alt ble presentert for foreldre og venner torsdag kveld. 

Spaniaavisen

Publisert 12. november 2009 19:38

ROJALES

Sang, dans, kunst og mat. Alt var på spansk manér da elevene ved den norske skolen i Rojales presenterte det de har holdt på med i skoletiden denne uka.

– Vi har laget film om hele kunst- og kulturuken. 17 stykker har deltatt i dokumentargruppa. I år har gjennomgangstemaet for alle gruppene vært Spania. Noen har jobbet med foto, andre med kunst, historie eller fauna og flora. Vi serverer også hjemmelaget tapas her i kveld, forteller Patrik Venøy Saastad (15) til Spaniaavisen.no.

Et fulltallig publikum fikk høre både Santana-musikk og hiphop-dans. Elevene som hadde arbeidet med fauna, framførte "Humlens Flukt" til stor begeistring. Etterpå ble gruppenes produksjon vist fram for foreldre, slekt og venner.

– Det har vært kjempemoro å være med. Jeg har vært med i kunstgruppa. Tenk at det går an å lage maleri uten å bruke malepensel! Det visste jeg ikke fra før, betror Anita Renathe Brattsti Utheim (11) oss.

Den norske skolen i Rojales gjennomfører kulturuke hvert år. At alle elevene fra 1. klasse til 3. året på videregående deltar på tvers av trinnene er spesielt, og sikkert lærerikt for alle parter.