Spanjoler vil demonstrere mot norske myndigheter på 17. mai

...og det gjør de i stor, norsk koloni på Costa Blanca.

Terje Aspdahl

Publisert 15. mai 2017 08:24

ALFAZ DEL PI

Interesseorganisasjonen Long Hope, som representerer spanske sjøfolk som ikke har fått pensjon etter å ha jobbet på norske skip, tar turen til Alfaz del Pi for å demonstrere mot norske myndigheter på selveste 17. mai.

Organisasjonen har blinket ut Alfaz siden en av de største norske koloniene holder til her, og president Juan Lores Nazara i Long Hope ønsker at nordmenn skal bli klar over den urettferdighet som norske myndigheter har utøvd mot spanske sjøfolk som har jobbet på norske fartøy.

Så når nordmenn skal ut på nasjonaldagen tar demonstrantene plass på plaza de Juan Carlos – foran kulturhuset – hvor de skal markere sin misnøye med Norge i to timer, fra 11.30 til klokken 13.30.

Long Hope gikk til sak mot norske myndigheter på grunn av manglende pensjonsutbetalinger. De spanske sjøfolkene ble trukket skatt i Norge og mener de har krav på pensjon. 212 spanjoler og deres etterlatte var med på stevningen.

I søksmålet de anla mot den norske staten tapte de blant annet fordi de ikke betalte trygdeavgift til Norge. Dermed opparbeidet spanjolene seg verken norske eller spanske pensjonspoeng.