Spanias tre beste Paradorer

Til topps i ny kåring.

Spaniaavisen

Publisert 29. oktober 2015 05:54

MADRID

Det finnes 94 Paradorer i Spania og TripAdvisor vurderer også disse, nylig ble vinnerne av Travellers’ Choice Paradores 2015 offentliggjort.

Vi har plukket ut de tre første av listen på ti.

Det er det gamle benediktinerklosteret Santo Estevo de Ribas de Sil som topper listen. Klosteret har en lang historie, og den første offisielle dokumentasjonen daterer seg til det tiende århundre, men kan godt være to, tre århundrer eldre. Etter gjenoppbyggingen i det tolvte århundre har det blitt endret flere ganger.

Parador Santo Estevo ligger i Nogueira de Ramuín (Ourense) og ble åpnet i 2004.

Skal du ut på tur i Spania? Her finner du rimelig leiebil – gratis norsk servicetelefon

Nummer to på listen er Parador de Alcalá de Henares i Madrid-regionen. Dette var tidligere en klosterskole og bosted for studenter i det syttende århundre. Her har man oppnåd en kombinasjon av historie og moderne innredning.

Stedet har en utmerked restaurant og spesielt frokostbuffeten fremheves. Hotellet har romslige værelser, dekorasjoner av Gastón og Daniela, spa-avdeling og konferansefasiliteter

For å finne stedet på tredjeplass må vi til Galicia. Parador Hostal Reis Católicos ligger på Plaza do Obradoiro i Santiago de Compostela. Stedet ble oppført etter kongelig befaling i 1486 da de såkalte ”katolske konkene” besøkte Santiago.

– Et sted med 500 års historie og luksuriøs overnatting, er beskrivelsen en av gjestene har brukt.