– Snur ryggen til kysten

Etablerer nytt politisk parti i Orihuela Costa - du kan få hjelp allerede nå.

ORIHUELA COSTA

Men flere tiår med forsømmelse fra kommuneledelsen i Orihuela med vedlikehold og søppeltømming i Orihuela Costa starter engelske Peter Houghton med flere nå «PARTIDO Independencia Orihuela Costa».

Orihuela Costa er én av 27 bydeler kommunen Orihuela styrer over. Orihuela Costa alene står for 49,8 prosent av alle inntektene til Orihuela kommune, noe som betyr et sted mellom 56-60 millioner euro i året. De resterende 26 bydelene bidrar da med 50,2 prosent til kommunen.

– Vi har nettopp startet papirarbeidet med å få partiet registrert, noe som ble igangsatt da 14 medlemmer og lederen av et annet politisk parti trakk seg, forteller Houghton.

– Vårt mål er kun å få rettferdighet og at Orihuela Costa blir behandlet på lik linje med alle de andre 26 bydelene i kommunen. Det skjer ikke i dag. Kommuneledelsen, med ordføreren i spissen, snur ryggen til kysten. Det er nemlig ikke her de henter sine stemmer. Ved siste valg var det kun 400 av 9000 stemmeberettigede som kom fra vår bydel. Det henger sammen med at de fleste her ha ferieboliger og oppholder seg her kun deler av året og deltar ikke aktivt ved valgene.

Sett denne? Synkehull kan ødelegge deler av strandpromenaden

Han fortsetter:
– Vi vil ha mer makt til Orihuela Costa og at vedlikeholdet forbedres kraftig. Både søppeltømming og reparasjon av parker og veier er nesten totalt fraværende. Vi er ikke mindre enn 103 forskjellige nasjonaliteter som har en form for bolig her i Orihuela Costa. Vi har alle behov for egnede lokaler hvor vi kan møtes og dele for eksempel nasjonaldager og andre tradisjoner. Om vi mobiliserer vil vi kunne tvinge kommunen til å snu seg og høre også på oss. Vi regner med at Orihuela Costa vil være større enn alle de andre 26 bydelene innen de neste åtte årene.

Marianne Winther Nilsen har bodd i Orihuela Costa i tre år og er skremt over hvor lite bydelen blir tatt på alvor av kommuneledelsen.
– Her i gata mi kan det ligge søppel i flere uker før det blir ryddet opp. Det fører selvsagt med seg skadedyr av alle slag, ikke minst rotter, sier Winther Nilsen og grøsser ved tanken.

– Men jeg fant Facebook-siden til Peter Houghton og tok kontakt angående søppelet som ikke blir hentet på uker i området mitt. Og da ble det faktiske fart på sakene. Etter en henvendelse til Houghton med bilde, ble søppelet hentet i løpet av et par dager. Og det gjør det fortsatt. En melding til Peter og søppelet blir hentet innen rimelig tid, sier hun.

[annonse]
Peter Houghton forklarer og kommer med en oppfordring:
– Jeg sender bilder og adressen hvor søppelet hoper seg opp direkte til kommunen og da må de gjøre noe med det. Har noen av leserne problemer med søppel som ikke blir hentet, parker som gror igjen eller andre problemer i nærområdene deres, send meg en e-post, med adressen og gjerne et foto så skal jeg videresende det til kommunen.

– Jeg er dypt takknemlig for den jobben Peter Houghton gjør. Det er som sagt uten unntak at søppel og skrot blir fjernet etter at jeg har sendt en oppfordring til Peter, sier en takknemlig Marianne Winther Nilsen.
Eposten du kan benytte er: [email protected]

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.