Slik ranes nordmenn i Spania

Det er ikke alltid at folk som vil hjelpe deg i Spania har ærlige hensikter.

Spaniaavisen

Publisert 8. november 2008 17:17

ALICANTE

Europeiske Reiseforskring forteller om "hjelpsomme" ranere som lurer nordmenn trill rundt, Et eksempel er det norske paret som fikk hjelp da leiebilen punkterte. Det hele var et skalkeskjul for grovt tyveri, iscenesatt av "de gode hjelperne".
 
Skadekonsulent Mette Irene Syversen i Europeiske forteller om et prestepar som parkerte leiebilen på en parkeringsplass.

Les også: Ranere tatt i Torrevieja

– Da de returnerte etter handlerunden og setter seg i bilen for å kjøre videre, blir de stanset av en mann som peker på bilens bakhjul. Begge går ut av bilen for å se hva som har skjedd og oppdager da at bilens bakhjul er punktert. En mann til dukker opp for å "hjelpe". Hyggelige spanjoler, tenker prestefruen. Hjulet blir skiftet, og begge "hjelpere" forsvinner. Presteparet setter seg i bilen igjen, og da oppdager de at håndvesken hennes er forsvunnet med penger, kredittkort, mobil osv.

Les også: Veiranere tatt i Alfaz del Pi

– Dette er dessverre et av flere triks som benyttes, sier Syversen som forteller om nye framgangsmåter:

– En annen metode vi har sett i det siste, er at noen står på broene på motorveiene og kaster stein. Når ruten knuses, stanser man naturligvis. Et stykke bak kommer en annen bil, som samarbeider med steinkasteren på broen, og stopper for å hjelpe bilisten med den knuste ruten. Slutten er det samme som på parkeringsplassen i Barcelona. I et uoppmerksomt øyeblikk er vesken forsvunnet, forteller Mette Irene Syversen.