Skjøt og drepte to innbruddstyver

Risikerer 30 års fengsel. 

Spaniaavisen

Publisert 24. mai 2009 20:08

CANALS

En mann fra Canals (Valencia) som skjøt og drepte to tyver i det de forsøke å bryte seg inn på eiendommen hans i 2006, kan bli straffet med 30 års fengsel.

Francisco Ramírez, en forretningsmann i tekstilbransjen, ble overrasket av en gjeng tyver da han skulle låse seg inn hjemme.

Etter å ha truet med å drepe familien, skal tyvene ha stukket en kniv i magen på Ramírez, før han benyttet et øyeblikks forvirring til å få tak i et skytevåpen han oppbevarte i safen. Med dette skjøt han to av mennene.

De øvrige tyvene ble arrestert senere på året og tiltalt sammen med en gjeng som var ansvarlige for en rekke tyverier i Valencia-regionen.

Forretningsmannen ble opprinnelig frifunnet fordi han handlet i selvforsvar. Nå er imidlertid saken gjenåpnet i provinsretten i Valencia på vegne av en av de dømte. Retten har uttrykt at den deler den opprinnelige bestemmelsen, men at de mener saken likevel bør føres for en domstol.

Mens aktor prosederer for en langvarig dom for Ramírez, insisterer forsvareren på at han handlet i selvforsvar og må frifinnes.