Selvgjort er velgjort – kor som helst

Gospelkoret i Sjømannskirken i Torrevieja slår på stortromma og inviterer til egenprodusert konsert. Koret sprudler av sangglede før teppet går opp i kveld, tirsdag.

Spaniaavisen

Publisert 27. april 2009 13:57

TORREVIEJA

Konserten er det største arrangementet koret har hatt på to år. Gospelkoret i sjømannskirken er like gammelt som kirken på La Siesta, nemlig fire og et halvt år. Flere av sangerne har vært med hele veien, men det kommer også nye til hele tiden.

– Vi gleder oss voldsomt! Foruten egne krefter har vi hentet inn to profesjonelle musikere fra Norge, nemlig Stein Inge Brekhus på slagverk og Morten Færestrand på gitar. Vi stiller med egne solister, forteller en entusiastisk korleder, Nina Aas, da Vikingposten var innom på en av de siste øvelsene før konserten.

Programmet består av noe gammelt og noe nytt. Publikum kjenner nok igjen flere av sangene som koret vil framføre.

– Vi er rundt 15 – 16 sangere. Antallet varierer sterkt med årstidene. Dessuten flytter folk på seg ganske ofte. Vi har ingen aktivitet om sommeren. I år har vi meldt oss inn i Norges Korforbund, avdeling utlandet. Derfor har vi fått et styre som kan avlaste dirigenten vår, Trine Bjørknes, med mye av det administrative. Kjempebra! Vi er utrolig fornøyde med Trine! Hun har hatt en fantastisk utvikling som dirigent de to årene, skryter Aas.

Gospelkoret har veldig lyst til å bli kjent med andre kor, og planlegger å invitere kor fra Norge nedover til Spania. Dessuten ønsker de å utvikle seg musikalsk, og er på utkikk etter en god instruktør.
– Kanskje noen norske kor vil komme til Spania på seminar? Vi ordner innkvartering. Det hadde vært noe, mener styrelederen.
Men først er det konserter, både i Torrevieja og Villajoyosa som gjelder. Her må man ta ting i riktig rekkefølge.
Vikingposten forlot korøvelsen mens klokkeklare toner trillet ut av sangerne rundt flygelet – under kyndig ledelse av dirigent Trine Bjørknes.