Satser godt på Costa Blanca

Casa Caramelo har etablert sin første godteributikk i Albir. De svorske eierne lover allerede nå flere butikker på kysten.

Spaniaavisen

Publisert 2. september 2011 05:49

ALBIR

Et svensk ektepar og et norsk/svensk ektepar, alle i godt voksen alder (det vil si over 50 år…), startet 20. juli godteributikken Casa Caramelo i Albir. Og de kommer ikke til å gi seg med denne ene butikken.

– Vi har allerede bestemt oss for å starte flere butikker. Alle med samme konsept – bare skandinavisk godteri. Vi har allerede god kontakt med en svensk grossist som leverer produktene til oss. Men du får ikke vite ennå hvor den neste butikken vår kommer til å ligge. Eneste jeg kan avsløre er et den også skal være på Costa Blanca, sier Håkan Thureson til Vikingposten.

Les også: Ble tvunget til å flytte butikken – nå blir det nyåpning

Eiere og drivere av Casa Caramelo er forruten Thureson, hans kone Ann-Louise Zedterstrøm, ekteparet Per Venbakken og Malla Gustavson. De to familiene bor i La Nucia, og har altså startet sin første godteributikk like før rundkjøringen i toppen av Albir. Vis a vis Lidl.

– Hvorfor i all verden har dere startet godteributikk?
– Egentlig var det min skyld. Da vi var på besøk i La Nucia hos Per og Malla, som forøvrig er min søster, i fjor, fikk vi en kveld veldig lyst på smågodt. De fortalte at det ikke fantes noen butikk som var spesialister på salg av godteri i løsvekt i området. Jeg kastet frem ideen om å gjøre noe med dette, og siden har snøballen rullet. Nå bor også vi fast her på kysten, forteller Thureson.

På jakt etter bolig i Spania – sjekk prospektene her

Det langsiktige målet til folkene bak Casa Caramelo er å bli grossister for skandinavisk, og da spesielt svensk, godteri i Spania. Thureson har ingen erfaring med å drive butikk fra tidligere, men han er utdannet økonom og har jobbet de siste 18 årene som innkjøpssjef i Eskilstuna kommune. Per Venbakken, derimot, har lang erfaring fra handelsvirksomhet i Norge.

– Hvordan har salget av smågodt vært de første sommerukene dere har hatt åpent?
– Butikken har gått ganske så bra, men vi satser først og fremst mot de fastboende. De er ikke tilbake ordentlig før om noen uker. Vi er helt sikre på at skandinaver ønsker smågodt, og annet godteri, med smaken de er vant med hjemmefra. Absolutt alt vi selger i butikken, utenom is og drikke, er importert fra Skandinavia, sier Thureson.