Ryanair billigst fra Norge til Costa Blanca

...men har du mer enn håndbagasje kommer SAS best ut.

Spaniaavisen

Publisert 7. april 2009 04:43

COSTA BLANCA

Flyr du uten bagasje mellom Norge og Costa Blanca bør du velge Ryanair. Flyr du, som folk flest, med bagasje er SAS og Norwegian billigst. Det viser Vikingpostens sjekk av flyprisene fra Norge til Costa Blanca på en tilfeldig dato i juni.

Men hva koster det egentlig å fly med de ulike selskapene? Vi har tatt utgangspunkt i en tur/retur reise mellom Oslo og Alicante 10. – 17. juni i år. Billettprisene er som følger (den dagen vi sjekket):
Ryanair: 1324, – NOK
SAS: 2114, – NOK
Norwegian: 2596, – NOK

Billigselskapet Ryanair kom, ikke utventet, rimeligst ut. Det som man her må huske på er at man betaler for all bagasje man sjekker inn. I vårt neste regneeksempel har vi beregnet hva det koster per person med vanlig standard håndbagasje samt en koffert som veier 25 kilo, som sjekkes inn på flyplassen. Nå ser regnestykket slik ut:
Ryanair: 2914, – NOK
SAS: 2664, – NOK
Norwegian: 2716, – NOK

Les også: Ryanair varsler 39 nye spanske ruter

Ryanair er selskapet for de som reiser lett. Uansett må du betale 90 kroner for å ha med innsjekket bagasje. Inntil 15 kg. Over denne vekten må du betale 150 kroner per kilo i overvekt. 

Hos SAS kan du ta med 20 kilo innsjekket bagasje uten tillegg i prisen. Overvekt koster 90 kroner per kilo. Norwegian tar seg også betalt for innsjekking av bagasje. Du kan normalt ha  med deg 40 kilo. Dette er en fordel for langtidsreisende mellom Costa Blanca og Norge. Men du må betale 120 kroner for innsjekking av bagasjen.

Foretar du innsjekkingen på internett, sparer du halvparten. Overvektprisen hos Norwegian er lavest av disse tre, nemlig 60 kroner per kilo. Og du må over 40 kilo før det blir snakk om overvekt.

Les også: Flyreise til prisen av en drosjetur

Foreløpig vil Ryanair fly bare mellom Torp Lufthavn (Sandefjord) og Alicante. Norwegian har direkteruter fra Gardermoen, Rygge, Stavanger, Bergen og Trondheim. SAS har direkteruter fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand. 

Å surfe på Internett etter flybilletter kan være både morsomt og krevende. Men flere av våre lokale reisebyråer her på Costa Blanca hevder det ikke automatisk blir billigere. Byråene har avtaler som kan gjøre billettene billigere enn det som framkommer på Nettet. Så, fortvil ikke, hjelpen er nær. Og god tur!