Rundt hundre hoteller er åpne på Costa Blanca 

… men hotell Masa og Gunnar velger å holde stengt.

Terje Aspdahl

Publisert 2. juli 2020 21:18

COSTA BLANCA

Nå før ferien starter for alvor er hotellbelegget i gjennomsnitt under 50 prosent. 

Det råder en forsiktig optimisme i hotellnæringen på Costa Blanca. Etter at reiserestriksjonene i Spania er opphevet har spanske turister fylt opp de første hotellene, skriver Informacion.

Fra 1. juli er nesten halvparten av hotellene åpne og kan tilby 15.000 sengeplasser. 

For øyeblikket er belegget i gjennomsnitt på 45 prosent, men næringen er langt mer optimistisk nå enn for to måneder tilbake. Enkelte mindre hotell, med rundt 70 rom, melder om fullt belegg.

Hosbec meldte tidligere i uken om at 64 hotell som er organisert hos dem åpner denne uken, Asociación Provincial de Hoteles i Alicante meldte om 38. Hotellkjeden Servigroup, som ikke er medlem av noen av de to organisasjonene, åpnet to hotell i Benidorm, Diplomatic og Torre Dorada, i tillegg til hotell La Zenia på Orihuela Costa.

Det vil være pris, hygiene og fleksibilitet som vil være de viktigste faktorene for de reisende denne sommeren, tror bransjen. Særlig vil dette være viktig for familier når de velger ferie. 

Ved Hotell Masa i Torrevieja vil det fortsatt være stengt, i alle fall frem til 1. august.
– Det er for lite folk og dermed dårlig økonomi å åpne nå. Vi vil ikke åpne for tidligst 1. august. Åpner vi er det minst ti ansatte vi må ha i arbeid og hotellet som er døgnåpent må da også ha bemanning om natten, forteller hotelleier Gunnar Mattsson.

– Men vi åpner leilighetshotellet Lloyds på La Mata-stranden denne uken. Der stiller det seg annerledes med 28. leiligheter hvor gjestene klarer seg for det meste selv. Der har vi også allerede godt belegg for de neste ukene, avslutter Mattsson.