Royal League blir Costa Sol Cup – på Costa Blanca

Kampene spilles i Elche og La Manga - flere lag skal trene og bo i Altea og Benidorm.

Spaniaavisen

Publisert 18. november 2010 08:21

COSTA BLANCA

Turneringen spilles i sin helhet i Elche og på La Manga fra 27. januar til 7. februar med de fire beste lagene i Sverige, Danmark og Norge pluss fire europeiske storklubber.

Tirsdag kunne representanter for Norsk Toppfotball avsløre at de hadde sagt nei til en ny runde med Royal League sammen med Danmark og Sverige i 2011. Dette ble begrunnet med kommersielle og praktiske hensyn.

Vikingposten kan nå avsløre at to arrangørgrupper så å si er i mål med å arrangere Costa Sol Cup i stedet, med alle de fire beste lagene fra de tre skandinaviske landene, og fire toppklubber fra Europa. Dermed vil norske topplag få den internasjonale matchingen som toppfotballsjef Nils Johan Semb har etterlyst.

Les også: Royal League trolig til Costa Blanca

I fjor ble det avholdt en Costa del Sol Cup i Malaga-området. Dette blir det ikke noe av neste år, og man har i stedet flyttet hele turneringen opp til Costa Blanca og Costa Calida og kalt den Costa Sol Cup.

Legia Warszawa (Polen), Spartak Moskva (Russland) og Shakhtar Donetsk (Ukraina) kommer til å bo og trene nord på Costa Blanca. Lagene er allerede i full gang med å bestille hoteller i Altea og Benidorm. De kommer sannsynligvis til å trene på banene i Altea og Alfaz del Pi. Shakhtar Donetsk leder serien i hjemlandet, og ligger an til å gå videre i Champions League sammen med Arsenal.

Det kommer også et fjerde lag fra et annet europeisk land, men dette laget er ikke helt klart ennå.
Les også: Slik blir spillere båret av banen i spansk 4. divisjon

Kilder Vikingposten har vært i kontakt med kan fortelle at åtte lag skal spille og trene nord på Costa Blanca. Fem i Benidorm-området og tre i Elche, mens de andre åtte lagene skal bo på La Manga. Sannsynligvis vil alle de norske lagene bo og trene ved Norges Fotballforbunds anlegg ved Mar Menor.

Men alle lagene kan regne med å spille kamper på Estadio Martinez Valero i Elche – en stadion som hadde en rekke kamper under fotball-VM i Spania i 1982. Stadion rommer cirka 30.000 tilskuere, men kommer nok ikke til å bli fullsatt i løpet av Costa Sol Cup. Finalen i turneringen skal selvsagt spilles på denne banen.

Dette vil si at man kan regne med å se både Rosenborg, Vålerenga og FC København i storkamper mot Legia Warszawa, Spartak Moskva og Shakhtar Donetsk i Elche. Det eneste som kan velte hele turneringen er at Elche C.F. synes åtte kamper på 12 dager blir for mye for Estadio Martinez Valero. Men kildene Vikingposten har snakket med sier klubben er veldig positive til å få turneringen lagt til sin bane.

Blant annet skal kampene vises direkte på TV til cirka 30 land.