Rojales-skole går etter familiene på reiselivsmessen

Deltar på messen for 6. gang.

Terje Aspdahl

Publisert 10. januar 2013 05:53

QUESADA

Denne hengen arrangeres Reiselivsmessen Oslo 2013 i Telenor Arena på Fornebu. Den norske skolen i Rojales er en av over 600 utstillere.

Rektor ved Den norske skolen i Rojales, Signy Munkeby, håper på ny stor respons under årets reiselivsmesse.
– Vi har gode erfaringer fra tidligere år og er med for sjette gang. Det er et flott utstillingsvindu og vi vil både synes og informere om at vi finnes.
Vi har udelt positive tilbakemeldinger ved å delta ved reiselivsmessen, sier Signy Munkeby.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Munkeby og kontaktlærer Ninnette Skaftnes reiste til Norge tidligere i uken. Skaftnes har deltatt ved messen i flere år.

– Jeg gleder meg spesielt til årets messe. Det er nye arrangører og den vil nå arrangeres på Telenor Arena i Oslo og ikke på Lillestrøm. Jeg tror det blir et bedre arrangement enn tidligere, og jeg håper på stor trafikk ved vår stand, sier Skaftnes.

– Vi vet det er mange familier som besøker messen, og vi har vårt fokus på nettopp familier. Det er mange som vil prøve seg et år i Spania og vil vite om mulighetene for at barna kan gå i norsk skole. Vi kan tilby dyktige lærere med stor kompetanse. Her har vi små klasser, hvor vi lettere kan utnytte potensialet til den enkelte elev. Samtidig er det mange på messen som er ute etter et helsebringende klima. Det har vi her på Costa Blanca, sier Munkeby.

Under messen kan nye og gamle elever skrive seg på en liste hvor det trekkes en heldig vinner som får et års gratis skolegang ved DNSR. Men ikke alle har kunnet benytte seg av tilbudet da de vant.

– Dette har vi gjort i flere år og mange skriver seg på i håp om å vinne.
Noen har skrevet seg på uten å ha klarert det med sine foresatte først, og har ikke fått tillatelse til å reise. Andre heldige vinnere har fått med seg hele familien på et år i Spania. Det er moro, sier Munkeby.

Som vanlig er også Alfaz kommune på plass på reiselivsmessen. For Costa Blanca og spesielt Alicante-provinsen er Norge et viktig marked. Svært mange nordmenn ferier i området, og tusenvis har kjøpt bolig her.
I Alfaz del Pi, hvor svært mange nordmenn har bosatt seg, kjenner man sin besøkelsestid. Det er en åreviss tradisjon at byen deltar på messen, i motsetning til andre kommuner langs kysten.