Rojales-elever vil starte egen bedrift

Norske elever ved videregående skole i Quesada ønsker jobb ved siden av studiene.

Terje Aspdahl

Publisert 25. april 2013 08:33

QUESADA

Joakim Hoel (18), Steffen Blank (16) og Joakim Lystad (16) starter egen bedrift for å spe på lommepengene.

Alle de tre guttene er elever ved Den Norske skolen i Rojales. De har alle også bodd på Costa Blanca lenger enn i Norge. Trekløveret mener de ikke har de samme mulighetene for å få seg en jobb ved siden av utdannelsen, som er vanlig for ungdom i Norge. Nå forsøker de å gjøre noe med det på egen hånd.

Les også: Norske sykehus leter etter helsepersonell på Costa Blanca

– Det er nesten ingen muligheter for å få seg en jobb her, noe som er helt normalt når men er student i Norge. Nå har vi startet opp en egen nettside www.arbeidsportalen.com. En klassekamerat som er god på dataprogrammering har laget den. Ideen bak er å kunne hjelpe alle nordmenn, og gjerne skandinaver, med å ta vare på husene eller leiligheten når de er i Norge eller Skandinavia deler av året. Eller om de trenger hjelp med helt ordinært hage- og/eller vedlikeholdsarbeid når de tilbringer tiden her. Vi er unge og raske, og kan sikkert hjelpe mange med mye. Vi snakker også engelsk og godt nok spansk til å kunne bistå ved oversettelser og lignende, sier Joakim Hoel til Vikingposten.

Trenger du forsikring, rørlegger, datahjelp eller tannlege? Telefonnumre finner du i vår bransjeguide her

Guttegjengen vil ha nærmiljøet som arbeidsområde, i alle fall nå i etableringsfasen.

– Vi vil holde oss innfor en radius det er naturlig å nå med moped. Dette kan vi avtale nærmere med kunden. Om avstanden med moped er for lang, finner vi en løsning også på det, sier Steffen Blank.
– Jeg tar kjøretimer og håper å ta lappen, og da også kunne kjøre bil om ikke så alt for lang tid. Når den dagen kommer er vi klare for også å kunne hjelpe de som bor litt lenger unna, sier Joakim Hoel.