Rekordsøknad til norsk skole i Alfaz - igjen

Rektoren ved DnsCB har aldri opplev maken - må søke etter flere lærere.

Spaniaavisen

Publisert 7. februar 2013 15:16

ALFAZ DEL PI

Den norske skole Costa Banca har allerede 170 elever på grunnskolen neste skoleår, nesten sju måneder før oppstart. Dessuten opplever skolen også stor interesse for videregående linje.

Rektor Knut Lithell er storfornøyd om dagen. Det er kun to måneder til nybygget skal innvies, og skolen hans opplever en enorm søknadsmengde. Til nå er 170 av de 204 plassene i grunnskolen reservert. Sju måneder før skolestarten neste skoleår er det kun igjen 34 plasser fra 1. til 10. klasse.

– I løpet av mine snart 13 år som rektor på skolen her, har jeg aldri opplevd så stor søknad til grunnskolen så tidlig på året. Vi har kun igjen 34 plasser på grunnskolen, og de regner jeg med blir opptatt før sommeren setter inn. 1. februar var søknadsfristen for elevene som i dag går på skolen. Og de har fortrinnsplass. Nå begynner vi å ta inn andre søkere også, sier Knut Lithell til Vikingposten.

Les også: Rojales-elever til topps i TV 2-konkurranse

Også ved den videregående linjen har skolen merket stor interesse. Selv om søknadsfristen der ikke er før 1. april. Skolen har allerede 25 elever i 1. klasse.

Rektoren tror årsaken til rekordsøknaden er at flere og flere nordmenn ønsker et eller to år i Spania. De har med seg barna og dem må på norsk skole. Lithell mener nordmenn vil ha litt pause fra den norske hverdagen.

I tillegg til rekordsøknad kan også snart DnsCB skilte med et stort nytt skolebygg. Ifølge entreprenøren skal bygget stå klart til 2. april.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende

– Utbyggingen kom veldig beleilig. Vi får ni nye klasserom med plass til i overkant av 200 elever. Denne uken skal vi støpe gulvet i idrettshallen, og så kommer det til å gå slag i slag frem til åpningen 2. april. Alle klasserommene er delt inn og de aller fleste elektriske installasjoner er på plass i gulver og tak. Du må skrive at vi er utrolig godt fornøyde med entreprenørselskapet JPC fra Finestrat, og arkitektkontoret i Alfaz, sier Lithell.

– Dessuten må vi lyse ut flere stillinger denne måneden på grunn av søknadsmengden. Jeg regner med at vi totalt vil bli cirka 40 lærere her neste skoleår, sier rektoren.