Reiste 290 mil for å ha arbeidsuke

Ingeborg Skulstad (14) tok turen fra Lagård ungdomsskole i Egersund til Sjømannskirken Albir-Villajoyosa for å ha arbeidsuken sin som 10. klassing.

Spaniaavisen

Publisert 3. desember 2010 07:42

ALFAZ

– De ble glade her på sjømannskirken når de fikk rede på at arbeidsuken min var i samme uke som de skulle arrangere julemessen. Det var noen travle, men spennende dager. Tiden bare fløy, forteller Ingeborg Skulstad til Vikingposten.

– Uken har vært slitsom men veldig gøy. Jeg har fått være med på så å si alle arbeidsoppgavene her. Alt fra å lage 30 liter vaffelrøre på en gang, til å stå i kiosk, plukke blomster, bake kransekake, vaske klær, hjelpe på leserommet og generelt ta meg av gjestene. Mest moro var da vi hadde julemiddagsservering på julemessen. Det er utrolig spesielt å komme i julestemning når man er i Syden. Blir litt annerledes med 18 grader og sol, enn ti grader minus og snø hjemme i Egersund, sier Ingeborg og smiler lurt.

Les også: Nordmenn samlet inn klær til spanjoler

– Hvorfor i all verden valgte du å ha arbeidsuken 2900 kilometer fra Egersund?
– Jeg synes det er utrolig koselig og sosialt i sjømannskirker. Atmosfæren er unik. I tillegg fikk jeg godt inntrykk av kirken her når jeg bodd i området i fjor. Jeg ble blant annet konfirmert i samme kirken. Når jeg hørte at andre hadde hatt arbeidsuke i sjømannskirken, var jeg ikke sen om å spørre ledelsen her, sier unge frøken Skulstad.

Hun trives så godt i sjømannskirken, at hun allerede har planer om å jobbe ved en av Norges mange kirker når hun er ferdig med utdannelsen sin om noen år.

Les også: Hanne Krogh lot det svinge i kirken – video

– Ja, jeg kunne tenke meg et friår etter studiene. Da vil jeg jobbe som ettåring i en sjømannskirke. Det behøver ikke være denne her i Spania. Jeg har lyst til å prøve en i USA, sier hun.

Ledelsen i Sjømannskirken i Albir-Villajoyosa var strålende fornøyd med jobben til Ingeborg. Kateket Line Larsen hadde ansvaret for eleven fra Lagård ungdomsskole.

– Ingeborg har vært helt fantastisk. Hun er flink i alle oppgaver hun får, og er veldig fleksibel. Ingeborg har gjort masse i løpet av en hektisk uke med forberedelser og gjennomføring av årets julemesse. Man blir i godt humør av å være med Ingeborg. Hun er alltid blid og har smilet på lur. Men så kjenner jeg henne godt fra konfirmantundervisningen i fjor. Jeg hadde henne som elev der, forteller Line Larsen til Vikingposten