Realiserte drømmen med NU-Dreams

Ektepar satser i Alfaz.

Spaniaavisen

Publisert 10. oktober 2013 09:31

ALFAZ DEL PI

I oktober startet ekteparet Bjørnar og Anett Pedersen sin nye frisør- og spa-forretning i Alfaz del Pi. Butikken NU Dreams er faktisk er så ny at innehaverne ikke vet helt hvem kundene blir enda, men de regner med at den del skandinaver alle fall stikker innom. Allerede etter første uken har det kommet folk innom helt av seg, og Bjørnar og Anett er derfor ved godt mot. De frykter ikke konkurransen fra spanske frisører. 

– Det er veldig gøy å starte ny bedrift. Vi vet egentlig ikke helt hva vi går til, men regner med at det skal gå bra, sier Bjørnar. 
– Vi har spanske priser og norsk kvalitet, fortsetter Anett. 

Siste utgave av Vikingposten kan du laste ned gratis her

Bjørnar retter litt på kona og sier at de for en klipp kanskje ligger to euro over en gjennomsnittlig spansk salong. 
– Vi gjør ikke dette for å bli millionærer, men det er drømmen om et annet liv enn i Norge som har drevet oss til å satse på dette, sier Anett Pedersen.

I tillegg til vanlig frisørsalong med både dame-, herre- og barneklipp, tilbyr NU-Dreams også spa og diverse anti-aldringsprodukter. Som typer av velværebehandling tilbyr salongen blant annet cellulittbehandling, fjerning av pigmentflekker og oppstramming av hud rundt øyelokk. 

– Men hvordan skal dere få dette til å gå rundt? 
– Foreløpig er det bare jeg og mannen min som jobber her og vi har bare åpent tre dager i uken. Vi ønsker å starte litt forsiktig nå til å begynne med. En stor fordel er at innkjøp av profesjonelle hårprodukter er mye billiger i Spania enn i Norge, sier Anett. 
– Ja, for en sjampo som koster 220 kroner i Norge betaler vi her 88 kroner, sier Bjørnar og er superfornøyd med at han takler innkjøp til tross for dårlige spanskkunnskaper. Både han og kona går på spanskkurs to ganger i uken ved Den Norske Skolen i Costa Blanca. Med på flyttelasset har de også to sønner som går i 6. og 5. klasse på samme skole.

Ser du etter frisør, flyttebyrå eller forsikringsselskap? Sjekk ut vår bransjeguide med over 50 næringsdrivende her på Costa Blanca

Ekteparet har lang og variert erfaring fra frisørfaget i Norge og føler derfor at deres kompetanse vil gjøre at de lykkes med bedriften i Spania. Drømmen var å reise til Spania for å kunne ta tiden tilbake.

Hverdagen i Norge gikk med til å drive en stor frisørsalong på Hamar med 10 ansatte, samt å drive et opplæringskontor for Frisørfag i Hedmark . 
– I Norge jobbet vi på skift til tider for at Bjørnar kunne få trene guttas fotballag. Vi likte at det var hektisk, men flere og flere hint i fra barna gjorde at vi oftere tenkte på å flytte. I november 2012 tok vi beslutningen, sier Anett.

Ekteparet Pedersen innrømmer gjerne at det har vært mye byråkrati og papirmølle for å få dette til. Men nå er de her og står klare for kundene mandag, onsdag og fredag.