Politiet bøtelegger fortausrestauranter - skylder på ordføreren

Lokalpolitet håndhever loven i protest mot Torrevieja kommune.

Spaniaavisen

Publisert 20. mars 2014 14:09

TORREVIEJA

Byens mange terrasser med uteservering har vært i lokalpolitiets søkelys den siste tiden. Lokalpolitiet har i over en uke vist en uvanlig iver etter å håndheve lokale vedtekter når det gjelder servering på fortauer og gater.

Det har ikke vært vanlig å slå ned på mindre overtredelser, men nå har mange næringsdrivende fått merke at det er nye takter. Spesielt har politiet slått ned på terrasser som er bygd opp med treverk. Disse konstruksjonene kan ifølge lokalpolitiet ikke demonteres, slik forskriftene krever. 

– Vi handler etter ordre fra ordføreren, er svaret de berørte får når de spør om dette plutselige skifte i politiets prioriteringer. Og man mistenker at taktskiftet har sammenheng med ordførerens uttalelser i forbindelse med arbeidskonflikten kommunen har gående med lokalpolitiet. 

Skal du ha overnatting i Spania? Her kan du booke hotell eller leilighet

Ordfører Eduardo Dolón uttalte i forbindelse med konflikten at politet burde arbeide i stedet for å protestere.

Lokalpolitiet har tatt ordføreren på ordet, og også ulovlige parkeringer blir nå slått hardt ned på. Beboere får bøter på steder hvor de tidligere kunne parkere, riktig nok ulovlig, men uten konsekvenser. Også disse får til svar fra politiet at man handler på ordre fra ordføreren. 

Politiske myndigheter i Torrevieja innrømmer at de ingenting kan gjøre så lenge bøtene er lovlig ilagt, noe de er. Det har bare ikke vært vanlig å håndheve vedtektene så strengt. 

Byråd Agustina Esteve sier rett ut at dette er en aksjon fra misfornøyde politifolk.