Partybyen på Costa Blanca

La det ikke være tvil. Er du ute etter et skikkelig heftig uteliv er Benidorm byen.

Spaniaavisen

Publisert 13. juni 2009 17:10

BENIDORM

Her finner du nattklubber, diskotek, barer, puber og livemusikk fra utallige scener. Man finner knapt maken i hele Spania.

Før 1960 sin turistboom var Benidorm en søvnig fiskerlandsby. Nå er den Costa Blancas største og beste partyby. Den er en turistmaskin man ikke finner maken til i Europa.

Les også: Dårlige utsikter for Terra Mítica

Benidorm har de siste årene hatt opp til cirka seks millioner turister per år. Ikke verst når innbyggertallet er på like over 70.000 mennesker. Noen hevder Benidorm, med sine formidable 38.000 hotellsenger, faktisk har like mange hoteller som Madrid og Barcelona til sammen…

Byen er populær blant ungdommer fra hele Europa, og spesielt fra England. De som vil feste hele natten, og sole seg hele dagen, har sin drømmeby her.
Benidorms skyline er nå dens kjennemerke. Byen har den største konsentrasjonen av skyskrapere utenfor Manhattan.

Les også: Populær Benidorm-strand nedgradert

Men tilbake til utelivet i Benidorm. Skal du ha diskotek, full fart og fest til langt ut på morgenen er Levante plassen for deg. Først en tur på barene og pubene i ”utkanten” av selve bykjernen med den engelske gaten i spissen, så kan du legge turen inn til restaurantene der lyden ljomer ut av vinduer og dører når det nærmer seg midnatt.

I denne partybyen finner du garantert noe for enhver smak. House og tekno-musikk, diskoteker i størrelsen XXL, countrybarer, irske barer og restauranter i fleng og ikke minst Cafe Benidorm. En restaurant som ligger midt i den engelske gaten. Der kan du sette deg ned og virkelig bli underholdt fra scenen. Også vi som er godt voksne. På Cafe Benidorm er underholdningen variert og man ser mange lookalikes. Fra Elvis og Beatles til mer nyere og ”levende” artister. Levante siden av Benidorm er etter midnatt for de som skal ha en ordentlig fest. De som ikke går hjem før solen igjen står høyt på himmelen…

Les også: Slik blir Benidorms høyeste boligblokk

Vil man ta det litt roligere ute i Benidorm skal man bare legge turen til gamlebyen. Der regjerer ennå spanjolene, og her finner man mange fine og lune tapasrestauranter med nydelig mat i trange smug.

Man skal uansett være forsiktig når man har en helkveld, –natt og –morgen i Benidorms uteliv. Det lurer mange farer både for jenter og gutter. Jenter, av skandinavisk utseende. Pass opp for hva man kan få i drinken på diskotekene, og ta aldri taxi alene hjem. Det er ikke trygt!
Gutter, som tror de er på det lokale diskoteket hjemme i Norge, og er store i kjeften og passe fulle, blir lekende lett slått i bakken av kampglade dørvakter og andre forbipasserende.

Her er regelen grei for alle; Gå aldri rundt alene – og blir aldri overstadig beruset!

Ellers bør dere ta en tur til Benidorm – om så bare for å se på livet.

God fornøyelse!