Opplev Costa Blanca på nytt

Trålte kysten opp og ned for å lage ny bok - se bilder fra boken her.

Spaniaavisen

Publisert 14. november 2009 12:38

COSTA BLANCA

Jon Henriksen har plukket ut 53 opplevelser på Costa Blanca og skrevet bok. For ham er den hvite kysten uovervinnelig i spansk målestokk.

 Småbyer, storbyer og småsteder! Ispedd fortellinger om kulturopplevelser, mat og mennesker. Boken "Costa Blanca 53 opplevelser" er blitt en smakfull og interessant bok for de som vil vite mer om den hvite kysten og hva den har å tilby.

Les også: Ta en virtuell rundtur på Costa Blanca

– Da jeg fikk forespørsel fra Skald forlag om å lage boka, passet det utmerket. Jeg hadde lenge lekt med tanken om å skrive noe om den fantastiske kysten vår. Forlaget ga i 2004 ut en lignende bok om Gran Canaria, så rammene var lagt. Tidsrammen for boka ble imidlertid mye strammere enn først antatt. I stedet for halvannet år, ble det et halvt. Hadde jeg ikke vært godt kjent på Costa Blanca fra før, hadde det ikke gått, forteller Jon Henriksen til Vikingposten.

Les også: De har julestri hele året

Sammen med fotograf Lorraine Thomsen måtte han igjen tråle Costa Blanca på kryss og tvers for å fange kulturen, mennesket og historien.
– Jeg satt først igjen med over hundre forslag jeg kunne skrive om. Det ble en smertefull kuttprosess. Vi måtte konsentrere oss om mat, aktiviteter og kultur, men også ta hensyn til en geografisk spredning. Det er sikkert noen som vil savne noe, men sånn er det når man må velge, innrømmer Henriksen.

Foruten lettleste fakta om de 53 opplevelsene, er boken spekket med vakre fotografier. Henriksen skryter av sin engelske fotograf. Han kjente henne ikke før de startet arbeidet. Det ble et av disse tilfeldige møtene i livet som gir en positiv overraskelse.

Les også: Politiet stakk av med leiebilen

– Hvis du skulle velge deg ut fem av reisemålene, hvilke vil du foretrekke?
– Den er vrien, men siden jeg er et urbant menneske, vil jeg nok velge byene Altea, Valencia, Moraira, Murcia og Elche. De er alle vakre byer med mye interessant å oppleve. Jeg liker å ta pulsen på bylivet. Jeg reiser også mye innover i landet. Mest på dagsturer. Dessuten er jeg svak for den nordlige delen av kysten. Frodig, kupert landskap tiltrekker meg. Kanskje fordi det ligner Norge, sier Henriksen.

Han har hus i Benitachell utenfor Moraira og tar turen til Spania seks til sju ganger i året. Til vanlig driver han reklamebyrå i Sarpsborg. Tidligere har han lang erfaring som journalist og redaktør i Sarpsborg Arbeiderblad.

Boken er tilgjengelig på de norske skolene, sjømannskirkene og bokhandelen i Albir. Prisen er noe rimeligere i Spania enn i Norge etter dagens kurs.

Kanskje et julegavealternativ?