Ønsker spansk røykeforbud velkommen

Pelle Hallebratt på Cafe Hudik har ingenting i mot at spanske myndigheter skjerper røykeloven.

Terje Aspdahl

Publisert 16. september 2009 16:51

TORREVIEJA

 – Så lenge det er likt for alle vil det ikke ha noe å si om det blir et totalt røykeforbud. For oss som jobber på utesteder er det et veldig dårlig miljø å jobbe i når man går i tobakksrøyk hele dagen. Det er mange land i Europa som har innført røykeforbud for lenge siden. Mange er derfor vant til dette fra før og det blir ikke noen overgang, sier Hallebratt til Vikingposten.

Det var i et intervju med El Mundo mandag at helseminister Trinidad Jiménez bekreftet at røyking blir forbudt på offentlige steder i Spania. Dermed må også mindre puber og restauranter sende røykerne ut i det fri for å ta seg en blås. 

Les også: Spania skjerper røykeforbudet

Pelle Hallebratt har selv røyket i mange år. Nå tror han det kan det i tillegg bli lettere å slutte. – Et forbud vil helt klart også kunne ha en positiv virkning på meg personlig. Jeg har lenge forsøkt å slutte, nå kan det bli lettere å gjennomføre, sier han.

Helseministeren mener Spania bør ha like streng røykelov som resten av Europa og forsvarer røykeforbudet ut fra hensynet til folks helse.