Økte kontroller fører til tre timers ventetid på Gibraltar-grensen

Spanske myndigheter er lei all smuglingen.

Spaniaavisen

Publisert 12. februar 2014 13:08

GIBRALTAR

Har du tenkt å ta en tur innom Gibraltar? Da får du legge inn noen ekstra timer med venting når du skal "ut" av den britisk kronkolonien.

Økt tobakkssmugling fra Gibraltar er årsaken til at spanske myndigheter igjen har skjerpet kontrollen når man passerer grensen til Spania.

Nå i helgen førte den økte kontrollvirksomheten til lange køer og opptil tre timers ventetid for sjåfører som ville krysse grensen.

Spanske myndigheter sier de er nødt til å begrense smuglingen av sigaretter og tobakk.

Spania har i forskjellige sammenhenger påpekt smugling av tobakk og sigaretter fra Gibraltar. Nå er den økte smuglingen et problem også EU vil gripe fatt i.

Ut på farten? Leiebil i Spania, Sverige, Norge og Danmark får du rimelig her – gratis norsk servicetelefon

La Oficina Europa de Lucha contra el Fraude (OLAF) det europeeiske kontoret til bekjempelse av svindel, undersøker nå den "betydelige økningen" de siste årene. De har også bedt myndighetene i Gibraltar om informasjon.

– OLAF bekrefter at det er åpnet etterforskning i forbindelse med den sterke økningen av sigarett-smugling i sør-Spania de siste årene. I denne fasen kan man ikke gi flere detaljer om etterforskningen, var svaret Europa Press fikk av en talsmann ved kontoret.

Talsmannen sa videre at det ikke er noen direkte forbindelse mellom denne etterforskningen og diskusjonen mellom EU-kommisjonen, Spania ,Gibraltar og Storbritania om grenseovergangen mellom Spania og Gibraltar. Selv om tobakkssmuglingen har vært brukt av spansk myndigheter for å skjerpe kontrollen på grenseovergangen.