Nyåpnet restaurant med gourmet-meny på 17. mai

Restaurante Le Monde i Albir sikter seg inn mot norske gjester.

Spaniaavisen

Publisert 2. mai 2014 08:35

ALBIR

Martin Spisiak, eier og driver av restaurante Le Monde, kommer fra Slovakia. Spisiak flyttet nylig til Costa Blanca med ønske om å starte opp samme restaurantkonsept som han drev i Slovakias hovedstad Bratislava i flere år. Med seg på laget har han kokken, samt medeier Andrea Urbankova som begge jobbet for ham i Bratislava. 

– Jeg hadde en drøm om å starte opp her i Albir som nå er realisert. Vi har et internasjonalt kjøkken som jeg hadde forhåpninger om passet bra her i Albir hvor det er mange skandinaver og folk fra andre nasjonaliteter, og det har vist seg å stemme. Vi har for det meste utenlandske kunder, spesielt skandinaviske, og av og til finner også spanske gjester veien til restauranten. Det merket vi spesielt i påsken, sier Martin Spisiak.

Finn hjelp i vår bransjeguide her

Mange nordmenn benytter ofte restauranten og to av dem er ekteparet John A. Hegrenes og Cecilie Netterland som har bodd i Albir i to år. 

– Vi var her åpningsdagen 21. mars og fikk servert en utrolig smakfull meny og har siden blitt stamgjester. Maten er fantastisk og for ikke å glemme vinen, og de har et særdeles bra menyutvalg til meget gunstige priser. Det er mange restauranter her i området og vi synes det er spennende å prøve forskjellige kjøkken og denne falt absolutt i smak, sier ekteparet.

Restauranten Le Monde pynter til 17. mai-fest med blant annet norske flagg og tilbyr en spesiallaget gourmet-meny med innslag av norske råvarer. Det blir cava og kanapeer, tapas med innslag av laks, indrefilet av svin til hovedrett samt husets viner og hjemmelaget ostekake til dessert. 

– Vi ønsker spesielt nordmenn velkommen til 17. mai-feiring her hos oss. Vi starter serveringen fra klokken 17.00 og ber våre gjester om å reservere på forhånd, sier Martin Spisiak og Andrea Urbankova.